baket färdigt
Nu va jag färdig och så här blev resultatet:) Ser dom goda ut tycker ni? Gjorde några utan glasyr för alla gillar ju inte det. Ska vänta med att äta en tills mina föräldrar kommer så dom får vara testkaniner:) Det gick väldigt fort att göra dom så något man alltid kan fixa ihop snabbt:)
Pepparkaksmuffins
15 st
100 g margarin eller smör
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 200 grader. Rör rumsvarmt margarin eller smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och
bikarbonat. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen. (kakan ska inte vara gladdig)
Lingonglasyr
100 g margarin
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
1 msk lingonsylt
Vispa margarin, florsocker och vanlijsocker poröst. Blanda sedan i ägggulan och lingonsylten.
Låt muffinsen svalna sen brer du på ett tunt lager glasyr över och dekorerar med frysta lingon.
15 st
100 g margarin eller smör
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat
Sätt ugnen på 200 grader. Rör rumsvarmt margarin eller smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och
bikarbonat. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen. (kakan ska inte vara gladdig)
Lingonglasyr
100 g margarin
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
1 msk lingonsylt
Vispa margarin, florsocker och vanlijsocker poröst. Blanda sedan i ägggulan och lingonsylten.
Låt muffinsen svalna sen brer du på ett tunt lager glasyr över och dekorerar med frysta lingon.
Kommentarer
Trackback