God jul på er alla!


Nyttigare julgodis "nötchokladbollar"

Ingredienser:

50 gram choklad
1 dl mandel
0.5 dl cashewnötter
0,5 dl urkärnade dadlar
0,5 dl torkade fikon
1 dl torkade blåbär
kokos att rulla bollarna i.

Mixa nötter, dadlar och fikon. Blanda i blåbär och forma massan till små bollar. Smält chokladen och rulla
bollarna i den och sen i kokos. Låt stelna. Ät och njut!

Källa: Carinas matkonst


Söker info

Jag är på jakt efter någon som har/haft erfarenhet av anabola steroider som kan berätta sin historia, då jag ska skriva en sluttenta och satsar på doping och hur vi är besatta av att få den perfekta kroppen med hjälp av preparat.
 
punkter jag vill veta:
 
* Varför tog du anabola?
* hur påverkades du psykiskt och fysiskt?
* varför slutade du ta tabletter? / varför fortsätter du ta med de risker som finns?
* nådde du dina mål med hjälp av dessa piller?
* hur tog/tar dina närstående det att du dopar dig?
 
Finns det någon där ute som har erfarenheten jag söker så snälla hör av er, detta ska vara färdigt till den 17:e dec så skulle behöva info inom den närmsta veckan.
 
Hoppas på någon är modig att höra av sig och berätta sitt.
 

Banta inte EFTER jul..

Här kommer lite fakta som kan vara bra att vet då många av oss ofta tänker efter jul och nyår att nu måste jag banta men de flesta misslyckas, varför?

Tjejers framför allt vanligaste månad att börja banta är januari efter allt gott under julen, fyra av tio kvinnor i Sverige äter fet mat för att belöna sig själva. Men det är alltid svårt att göra sig av med ett beteende som i grunden är en form av självmedicinering.
Det är viktigt att få insikt om hur hjärnans belöningssystem är nyckeln till framgång.

Ett australiskt team fick resultaten av en undersökning att viktnedgången skapar en stor mängd hormonella förändringar som i sin tur gör att kroppen skickar jättestarka signaler som sänker ämnesomsättningen och ökar aptiten. Dessa signaler kan pulsera ett år framåt efter att man har gått ned i vikt och för vissa pulserar dessa signaler hela livet.
Teamet menar att orsaken till att många misslyckas med att behålla vikten är inte bara för att man faller tillbaka i gamla vanor utan också för att man kämpar emot de starka biologiska signalerna.
Hur menar du?
Jo personer som gått ned väsentligt mycket i vikt får en stark motreaktion mot kroppen, hormonbalansen rubbas och hungerkänslorna, mättnadskänslorna blir förvridna.
Det är en slags överlevnadsmekanism som skapas som blir väldigt effektiv när en smal person befinner sig i knappa förhållanden.
Befinner man sig i en omgivning med mycket energirik mat lättillgängligt och där man inte behöver röra på sig naturligt så är mekanismen en stor del av förklaringen till varför många misslyckas med att banta.

Så är man dömd att alltid vara överviktig?

NEJ! Det viktiga är att den som går ner mycket i vikt ska vara medveten om att kampen inte är över när man nått sin målvikt.
Man har själv gjort felet men insett att snabba lösningar inte funkar utan man måste gå tillbaka till grundnivå och ta tag i problemet.
Fetma är ett komplext problem som kräver mer komplex lösning.
Man måste inse att svälta sig själv en period inte löser något utan man måste ändra sin syn på mat. Maten är inte i första hand ett substitut när man är ledsen utan bränsle för kroppen.
Har man bantat så kan det ta år innan kroppen slutar skicka fel signaler den kan skicka hungerssignaler eftersom den felaktigt befinner sig i ett farligt svältläge långt efter att man bantat.
Ju extremare och snabbare vitknedgång ger starkare hungerssignaler.
Så tänk inte jag ska ta tag i mitt liv efter jul utan börja redan nu och tänk långsiktigt, flera år om det är nödvändigt. Ta reda på vad som är bra mat och hur mycket du behöver röra på dig och viktigaste ändra din syn på mat i grunden.

Källa: healthland.time.com

En liten tänke från mig:)


RSS 2.0