Paleo formfranska

Detta brödet gjorde jag idag och det blev supergott!! Saftigt enkelt bröd att göra som du också kan rosta. Och framför allt nyttigare bröd!

4 dl mandelmjöl
1/2 dl kokosmjöl
1dl skalat sesamfrön
1dl psyllium
1 msk bakpulver
1 1/2 tsk salt
6 ägg
3 dl kokosmjölk
1 dl kokosolja

• sätt ugnen på 200 grader
• smält kokosoljan
• blanda samman alla de torra ingredienserna i en bunke
• vispa samman äggen, kokosmjölken och kokosoljan i en annan bunke.

• häll äggblandningen över de torra ingredienserna och rör om till en deg

• låt degen svälla i 5 min
• pensla en brödform med lite olja och bröa den med sesamfrön
• klicka i degen i brödformen och tryck lite försiktigt så att degen fyller brödformen och tar bort luftfickor.
Släta ut degen jämt.
• strö lite sesamfrön (tog pumpakärnor) på brödet
• grädda brödet mitt i ugnen i 45 min
• ta ut brödet och låt det stå ca 5 min innan du vänder upp det.

• låt svalna inlindat i en handduk på galler.


Brödbak

Nu har jag under förmiddagen bakat ett paleo formfranska. Det håller på att svalna just nu så får smaka det ikväll när jag kommer hem från jobbet då jag måste köpa laktosfritt smör först.

Sitter och dricker te och tar det lugnt nu innan jag ska jobba, skulle varit ledig men siwan är sjuk denna veckan så hoppar in så jag får tillbaka lite timmar efter att jag va sjuk:)

När som helst kan min nära vän Anja få barn så man är spänd på när det kommer hända:)
Fått in så mycket söta babykläder så vill ju snart veta vad det blir för nått:)

I söndags var Tim och jag hemma hos mina föräldrar då jag behövde meka med bilen. Så busade man såklart med Maya:) hon blev jätteledsen när jag skulle gå utanför dörren då hon va väldigt klängig och blev glad igen när jag kom in igen:) gullunge:)


Magsjuk

Ja man ligger här hemma sen igår då man vaknade vid 4 på morgonen av att jag hade jätteont i magen och sen va det kört. Idag spyr jag inte men har så jäkla ont i magen, får i mig lite soppa men magen är helt galen så man mår illa så mat är inte nått man är sugen på:( blir att vara hemma i morgon med så jag får igång magen igen och få i mig mat.
Min mamma och syster svängde förbi i förmiddags med flera olika saker som varma koppen, två olika soppor och paj sen olika dricka och en krya på dig blomma från Maya min systerdotter:) så det piggade upp för ensamt är det här hemma då Tim också håller avståndet:( min katt vill i alla fall vara nära mig:)


Fredag

Då va det redan fredag igen, veckan har gott fort. Men denna helgen får man äntligen träffa Rikard och Tati:) blir middag i morgon kväll:)

Mår lite sisådär idag, min mage är inte där den ska och mina ögon rinner konstant så fick ta vattenfast smink idag.

Måste hinna med och träna ikväll när jag slutat vid 16 och i morgon innan kvällen.

Ha en bra helg alla!


Vinterland

Ja då va det snötäckt igen:( det får gärna hålla sig såhär men låta blir att smälta bort och komma igen, så jävla halt på vägarna!

Har rejäl träningsvärk idag i magen och benen skönt att känna att magen fick sig en rejäl träning igår:)
Sitter i köket med mitt te och väntar på att mamma ska komma på fika (kanske Syss och Maya också).
Skönt att börja vid 14 idag så man fick sova ut.


Laktosfritt

Ja det får bli laktosfri grädde hedanefter då jag mår lika dåligt ikväll efter lite grädde i maten:( mår illa och magen bubblar. Så vi kör kokosmjölk och laktosfritt, nu har man i alla fall nog ett svar på varför jag haft problem med magen förut. Var fjärde kvinna är laktosintolerant verkar det som och jag verkar va en av dem. Men säger inte att jag inte tål utan bara att jag är lite känslig så ingen annan ska behöva tänka på sånt när man är på middag eller nått så farligt är det inte.


Jo och maysan va lika glad att se mig idag men inget går upp mot att leka med min plånbok:) gullunge.


Sportamore

Idag kom mitt paket från sportamore:) köpt ett par nya träningsskor Reebok realflex fusion tr jättesköna:) och ett par 3/4 långa träningstights så nu jäklar;)


Redo

Då va jag pilatesredo:) och paketen har kommit också, gubben undrade varför paketen va så tunga, ja så är det bär man envisas med att ha ett hemmagym. Han va glad att få hjälp av en stark tjej i alla fall;)


Sömnlös

Ja i natt har man knappt sovit, magen har hållt på och kunde bara inte somna. Känns som man har bara vridit och vänt sig hela natten.
Så ringer Tim då jag låg som skönast sen va det kört, så legat här i sängen och spelat sen halv 8.
Nu börjar min katt tycka att jag ska upp, kroppen blir förstörd om jag inte kliver upp nu då jag legat vaken så länge.
Tur man är ledig, upp och äta lite frukost sen kommer en postbil med tungt paket som jag måste ta emot. Tim har köpt sig ett set med en skivstång och vikter.
Sen ska jag träna, blir nog pilates idag. Sen drar jag nog ut en sväng till mamma och busar med Maya:)


Ont i magen

Ja så gick första försöket med grädde i maten. Magknip så det smäller om det, dricka lite te och ligga i soffan så hoppas jag det går bort snart.
Äntligen en bra serie man kan följa som va premiär ikväll på femman "Arrow".


Inga fler dagar att räkna:)

Nä nu är den slut och vi går över till vardagspaleo. Vi börjar sakta med att ta in grädde i maten.
Helt slut efter jobbet, jobbade 9-17 full rulle hela tiden. Och så åker jag hem och rullar egna köttbullar!! Jag kan inte vara klok i huvudet inte;) Sofie på jobbet tyckte jag skulle köpa färdiga för att slippa men nu vet jag vad som finns i köttbullarna och hemmagjorda bruuuukar bara godare;)
Och så gör jag mitt efterlängtade blomkålsmos:D det är de jag saknat då det är sååå gott, mycket godare än vanlig potatismos!:)

I morgon är jag ledig:)


Resultaten

Då har vi vägt, mätt och tagit kort på oss igen. Jag tänker inte lägga upp några bilder då jag har en bit kvar så de väntar vi med:)

Men resultatet blev -4,2 kg

- 8 cm i midjan
- 2 cm runt rumpan.

Rätt nöjd i alla fall, speciellt runt midjan:) Tim gick ner 7 kg och han tränar som fasen medan jag inte började träna förrän sista veckan.
Men nu ger vi järnet nu har jag min grund att fortsätta på:)

Nu ska vi äta.


Hungrig

Ikväll blir det kotletter med massa gott i ugnen:) (morötter, lök, rotselleri, aubergine, rödbetor och paprika) sen för er som har svårt att veta vad man ska ha för sås till så när jag steker kött i stekpanna så när köttet är klart tar jag bara en burk kokosmjölk (grädde normalt sätt) rör i stekpannan oc låter sjuda. Det brukar bli riktigt gott då man tar vara på smaken av kryddningen så man behöver sällan krydda extra i såsen:) snabbt och enkelt.


Dag 30: Slutspurten!!

Ja idag är sista dagen på utmaningen så ikväll ska vi kolla resultatet:) helst innan vi ätit då jag alltid blir så mätt och blir som en boll;) men förväntar mig inga speciella resultat, jag är jag bara jag gått ner något kilo och någon centimeter runt midjan och att man ser nån skillnad på korten.
Som sajt denna resa är bara en kickstart det är nu min egna riktiga utmaning börjar.

Bestämde mig för att åka till Ikea efter jobbet idag, så va exalterad hela dan på jobbet:) bara gå och strosa på Ikea utan en massa folk. Lugnt och skönt och verkligen gå igenom varje avdelning för att se om det är nått man behöver. Det blev lite småsaker. Såg en bra lösning för garderob så blir till att mäta och kolla upp våra så deras lösningar går till våra garderober:) jag älskar när det händer något nytt i hemmet, jag får ny energi:)
Nu sitter jag och planerar veckans matsedel, ska ju sakta ta in lite mejeriprodukter och sånt så gäller att dela upp det annars blir väl min mage galen:(

Tim har redan skrivit i sin almanacka att i morgon klockan 1 ska han äta sin efterlängtade semla hehe han köper säkert 2;)
Jag själv känner inte för att unna mig något speciellt pga att det är första dagen efter utan jag vet att helgen kommer bli mycket sånt ändå då mina underbara vänner Rickard och Tati kommer på besök till oss andra 6 i gänget:D ska bli så kul! Så veckan blir det träning:)
Men nu vila fötterna innan jag sätter igång med maten.


Städat

Äntligen har jag fått i ordning här hemma så nu kan folk äntligen komma på spontanfika utan att jag skäms för hur det ser ut:) (får se hur länge det håller).

Har börjat med middagen, idag blir det den populära Texas chili grytan som många på crossfit Kalmar tycker är jättegod:) så måste ju testa. Den småputtrar nu på spisen i 2 timmar sen är den klar:)
Receptet hittar ni på primalisten.com s hemsida:)

Nu vila lite äntligen!


Egen tacokrydda

1 1/2 tsk salt
2 tsk chilipulver
2 tsk paprikapulver
1 tsk vitlökspulver
1 tsk lökpulver
1 tsk spiskummin
2 krm cayennepeppar

Blanda allt. Luktar som vanlig tacokrydda och vill man få lite mer smak så ta i lite mer spiskummin. Räcker till ungefär 500 g köttfärs. Inga gömda tillsatser utan ren krydda värd att testa:)


Tacosalsa

Till ca 500 g köttfärs

500 g krossade tomater
1 finhackad gullök
4-6 finhackade feferoni
1-2 pressade vitlöksklyftor
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
0,5-1 tsk spiskummin
1 krm cayennepeppar
Salt
Peppar

Blanda allt och låt stå och gotta sig i kylen några minuter. Vi hackade i ananas vilket också blev supergott:)
Denna smakar inte så olikt köpta salsan men här vet du vad du stoppar i dig, inget socker eller extraämnen itryckt.


Dag 29: snart i mål

Ja i morgon me sen är utmaningen färdig och får se hur kroppen reagerat:) känns i alla fall som att det har hänt lite:) pappa tyckte lite ogillande att jag blivit tunn i ansiktet hehe.

Sitter i sängen och tittar på nyhetsmorgon, Tim fixade frukost på sängen:) skönt att någon är morgonpigg så den andra får sova;) skönt att mjukstarta söndagarna såhär:)
Idag blir det lugnt, blir det fint väder blir ut på långpromenad.

Och nej vi fuskar inte det är banan pannkaka och kokosmjölk över med bär:) jättegott!



Mellomys

Rött te, kokosdoppade bananer, ananas och nyrostade nötter:)


Mätt!!

Ligger i soffan helt förstörd efter efterlängtade tacos:) men utan bröd och sånt. Vi gjorde egen salsa och egen krydda (köpt innehåller någon typ av socker) både kryddan och salsan blev jättegod:) de smakade precis som tacos ska:) skriver in recepten i morgon:)

Nu vilar vi, jag är helt slut i benen då jag körde ett ben och magpass idag efter jobbet så kan somna snart.
Sen vid 8 är det melodifestivalen igen och då kör vi färsk ananas och rostade nötter som snacks:)
Ha en trevlig lördagkväll alla:)


Dag 28: 2 dagar kvar

Då är det inte alls långt kvar:)

Sitter vid bordet och äter frukost, hade ingen bananpannkaka så fick bli 2 kokta ägg med en avokado och lite hallon. Får hoppas jag klarar mig något på det i alla fall.
Känner som en zombie då ni som inte vet så bor vi i radhus (bostadsrätt) och vår granne (vi bor ytterst) är inte här så ofta men när han är här med sina 2 söner så hör man.
Gick och la mig igår vid 22 då börja dom dunka musik och för ett sånt liv killarna så man tror dom ska komma genom väggen. Vi har nämligen sovrummet intill troligtvis killarnas rum.
Så jag låg där och kunde inte sova basen på musiken bara dånade. Sen vid 23 började det lugna ner sig så somnade väl runt 12 kan jag tro.
Sen vaknar jag i morse något innan 7 då Tim gått upp av att han sätter på en video på mobilen i köket och det är så högt så det låter som han ligger bredvid. Så låg där och kunde inte somna om. Sen typ 20 min innan jag skulle gå upp då stänger Tim dörren till sovrummet för att han ska stänga på tvn som knappt lät nånting. Bättre sent än aldrig.
Så supertrött, men jobbar bara 9.30-14 men ska träna sen:(

Visning på ett hus i Smedby idag men vi har tappat suget lite efter att vi fick helt fel bankman sist som vi inte fick självförtroende för och jättesnorkig. Det roliga är att han gav oss sämre lånelöfte än vad vi hade innan även att vår ekonomi ser mycket bättre ut. Så blir annan bank sen!!
Även att man gillade detta huset så är det lite för högt så får se:(


Dag 27: sista helgen

Då va det sista helgen med denna utmaningen:)
Idag har varit en seg dag, jobbade 13-19 och fick verkligen inte upp energin i kroppen utan kände av yrsel och trötthet.
Så fick brygga mig lite kaffe till fikat, det va så händerna skakade som att jag fick sockerfall. En tonfisksallad klarade man sig inte långt på:(
Ikväll blev det kycklingfilé med sötpotatis, rödbetor, paprika och lök i ugn och currymajonäs:) supergott!!
I morgon blir det jobb igen sen träning, så ska vi ge oss på tacos med egengjord kryddblandning och tacosalsa:)


RSS 2.0