Mys:)

Ja nu sitter man i soffan med tända ljus och glögg på värmning medan det är storm utanför. Missen vill inte vara ute mer än 2 minuter;)


1:a advent

Ja det är det ju idag och 8 plusgrader, blås och regn... inte normalt!!
Men har ändå lite julkänsla har fått upp alla gardiner och ljusstakar, väntar bara på att det ska bli lite mörkare så jag kan tända allt:)
Har bakat idag, det blev en mjuk pepparkaka med glasyr över med lingon som jag ska ta med till mamma och pappa sen:)
Sen håller jag på med att göra egna tryfflar men formarna tog slut så det får stå i kylen.
Väntar på att mamma och syster kommer en sväng:)

Tim är på bortamatch med sitt lag i Karlskrona så hoppas det går bra, så när han kommer hem åker vi till skogen till mina föräldrar:)

Bara 5 dagar kvar tills vi åker:D



Sh'bam

Det är en gruppträning jag läst om på Annika Sjöös blogg ett tag då hon kör det på Satz i Göteborg och verkar jättekul.
Nu såg jag att Nordic club i Kalmar där jag tränar ska börja med det till våren och har smygstart i morgon, blev superglad, det är bara nått jag måste testa och hoppas det är något jag fastnar för:)


Present

Ja igår när jag kom hem från jobbet så kom Tim fram och gav mig en present som han tyckte jag skulle ha:)
Det är nog kanske första gången han gör sånt så började undra vad det va, men det va en bok jag önskat mig då han vill stötta mig i det jag vill göra:)

Tack älskling, sitter just nu och läser:)


Buzzadorkampanj

Hämtade mitt paket från Buzzador igår som innehöll en ny slags eltandborste som ska göra tänderna vita, så nu har den stått på laddning sen igår så ska borsta tänderna nu innan jag åker till jobbet.

Ni som inte vet vad Buzzador är så är det en hemsida där man går med i och så får man via email olika kampanjer man kan anmäla sig till och få hem nya produkter man ska testa och "buzza" om och berätta för sina vänner och se vad man tycker om den.
Har varit med i kampanjer om nya produkter från knorr matlagning och ny tandkräm och lite andra, kostar inget att vara med men vissa kampanjer handlar om att man får köpa en ny produkt som man ska testa för mycket reducerat pris, som denna tandborste som jag nu är med och testar:)

Vill du gå med så gå in via denna länk Buzzador. Skriv in vem som tipsade dig, mitt användarnamn är izza_


Anmält mig till en distanskurs

Ja nu har jag gjort det och får se om jag kommer in, jag känner att jag måste ta tag i min framtid och något jag skulle vilja jobba med om jag inte har möjlighet att fortsätta som dekoratör efter detta vikariatet så är det inredare, jag har en stor passion för inredning och kollar på hus dagligen för att se olika stilar och planlösningar.

Min syster och hennes sambo bygger hus och har sedan jag fick veta hur planlösningen såg ut så har jag inrett rummen i mitt huvudet även om jag inte har något att säga till om så gör jag det ifall de vill ha hjälp. Mammas uterum har jag inrett i huvudet och fått säga till om lite saker:)
Vårt hem har jag mest bestämt vilka färger och möbler sen beror ju allt på pengar så man har ju inte kunnat inreda helt som man velat så man tar lite då och då när man har råd:)

Så har anmält mig till distanskurs på Linnéuniversitet som heter Bostadens utformning så här står det om kursen:

Bostadens inre miljö skapas huvudsakligen utifrån funktionalitet, men personlig stil har en given plats i sammanhanget. Kursen ger grundläggande kunskaper om bostadens utformning, planlösning, möbel- och inredningsdesign.
Utifrån kunskapen om hur bostaden utformas får du användning för din kreativitet i genomförandet av en uppgift där du presenterar produkter eller lösningar för den inre miljön. I kursen ingår föreläsningar, seminarier och studiebesök. Kursen genomförs som distanskurs kompletterat med campussamlingar.

Söktermer: Inredningsarkitektur, Arkitektur, Bygg-/byggnadsteknik

 


 


Riktig bakardag:)

Ja idag har man varit på riktigt bakhumör och kände att jag ville få lite julkänsla på min lediga dag:)
Det blev lussekatter, saffransmuffins och nötrutor, men det konstiga är att jag inte har hunnit smaka nått ut av det än medan Tim kommer hem och på 5 minuter har han smakat alla tre hehe.

Mamma och Pappa kom en sväng på förmiddagen på lite kaffe och pappa skulle kolla på min matberedare som smäller och har sig och troligtvis är det en packning i som gått sönder så bara att skaffa en ny så idag fick man knåda så det står härliga till hehe.

Sen när jag va färdig med baket så slängde jag in en maskin tvätt och damsög golvet och sist så sorterade jag skåpet med alla dukar, bäddset och gardiner så jag vet vad jag har och sorterade bort sånt jag inte använder så nu hittar man in skåpet;) Har tagit fram alla juldukar och gardiner så jag kan byta snart men nu har jag gjort tillräckligt idag så sätta mig i soffan med ett glas mjölk och en saffransmuffin:)

Här kommer resultatet på bakningen:)


muffinssmet

söta formar med tomtar:)

och skjuts in i ugnen:)

Färdiga goda muffins:)


lussedeg

Resultatet:)


nötrutorna:)

Shoppinghelg:)

Ja mycket shopping på gekås har det blivit mellan fredagen och lördagen:) Va iväg med syster och hennes Pelle så vi sov på ett vandrarhem 8 km från Ullared som heter Liahof, jättefint men så fick man veta att det har varit en gammal psykvård och illegal invandrarbostad så när vi kom dit när det blivit mörkt och såg den stora byggnaden upplyst då började man tänka på amerikanska skräckfilmer hehe.
Men det va väldigt fint renoverat med många speciella tapeterna och kristallkronor överallt.

Nått som gjorde mig väldigt arg va när jag gjorde det dumma misstaget på gekås att inte ta en sak jag va osäker på istället för vänta lite.
Jag har ju letat efter en taklampa till vårt vardagsrum i över ett år och det är ju inte billigt med lampor och så ser jag en lampa som va jättefin och kostade bara 499:- och då tvekar jag och väntar så klart va den slut när jag kom tillbaka för att hämta den så ville bara åka hem:( Syster kanske ska dit med några om 2 veckor (hoppas jag) så då får hon kolla om den kommit hem igen:)

Annars hittade jag lite fina saker och så klart en "onepiece" så ligger här hemma nu och myser i den efter en dag med farsdagfirande så man mår illa av all mat:(

I morgon är det jobb igen, helgerna går så fort.

Här är lite bilder från boendet och min lampa:)


Söndagsförmiddag.

Ja redan söndag, skulle haft en ledig helg men blev jobb hela dan igår och hade typ 25 grader på jobbet så man stod där och svettades.

Sen gjorde jag och Tim middag med fläskfilé och sötpotatis och grönsaker i ugn med beasås:) se blev det lökringar till efterrätt:) så tittade vi på Captain America och sista Harry Potter filmen:)


Nu har Tim åkt med sitt lag på bortamatch i Olofström så hoppas det går bra.

Min dag börjar med frukost med keso, advokado och äggröra med en kopp kaffe:) medan tvättmaskinen går på fullfart idag så blir det nog en promenad komma ut lite för min nacke är väldigt stel så inte sovit så bra:(

Får se vad det blir för kvällsmat får klura på det.

Ha en bra söndag alla:)


RSS 2.0