Hoppas ni har det kul på nyårsafton, här h...

Hoppas ni har det kul på nyårsafton, här har vi det också kul:) nu har nätet börjat krångla med sms redan hehe alla sitter och tänker att vid 12 funkar det inte att skriva sms så alla gör det nu istället hehe. Hmm vad händer då tror ni;)


Gott nytt år på er alla

 

Hoppas ni får en trevlig nyårsafton och att ni kommer att komma ihåg den också;)

 

Håller på att göra mig i ordning just nu men ska inte vara hos dom vi ska till förrän vid halv 7 så det är lugnt.

 

Jobbade 9-14 idag och va rätt många som va och handlade, mest strumpbyxor och smink hehe sånt man kommer ihåg sist. Själv va jag på systemet efter jobbet men för en gångs skull så va det lugnt detta året:) Brukar lyckas att gå dit dan innan eller samma dag och få stå i kö utanför, men inte i år inte så det va skönt:)

Men hör ni, vi hörs nästa år då:) Gott nytt år på er!!

Nordicclub


Läste i tidningen idag om Nordicclub.se om deras olika träningssätt. Och så kunde man göra ett test och skicka in via deras hemsida så kan man få fri träning och så visar dom vilket träningssätt som passar mig bäst. Ni vet ju hur dåligt jag mår för min vikt och allt så ville se vad dom kan erbjuda och hur dom är så gjorde testet och skickade in.
Nu ringde Calle därifrån och undrade om jag hade lust att komma in nästa vecka och så ska dom visa mig runt vad dom har att erbjuda och jag kunde ta med mig träningskläder om jag ville och testa lite. Så skulle dom gå igenom lite vad som skulle funka för mig och priser och allt sånt.

Så kul att göra något nytt och se vad dom har att erbjuda och för vilket pris. Är ju som sagt i Kalmar oftare än i Nybro och då kan man ju träna innan man börjar jobba eller efter. Hoppas dom inte är för dyra, allt över 399:- i månaden är för mycket eftersom man kanske inte är där 5 gånger i veckan men har dom allt man kan göra så klart man får betala lite mer än i Nybro på friskis. Jag tycker inte dom har så mycket som lockar mig alls och alltid samma folk och väldigt litet så kul att se nytt:)

Så måndag kl. 15 ska jag dit och träffa Helen, ska bli kul:)

Jag har lagt av med nyårslöften för dom är ändå brytna efter någon månad ändå så helt meningslöst.

Men något jag vet säkert är att jag inte vill se ut såhär mer, jag vill bli av med mina överflödiga kilon that's it!!!

Är det någon av er som har erfarenhet av Nordicclub så skriv gärna en komentar om dom är något att ha.

dagen innan klockorna slår

Då va det den 30:e dec och dagen innan nyårsafton.
Vad ska ni hitta på?
Tim och jag har inte bokat upp oss, i år orkade vi inte planera en massa och man blir alltid bjuden på fester men festa kan jag göra året om vad är det med nyår att göra?? Och blir redlöst full på nyår hallå.
Nä vi får se vad som händer, har kollat hotell och restaurangpaket och sånt så vi får se hur vi gör. Jag bryr mig faktiskt inte om vi sitter hemma i våra hotellmorgonrockar och dricker champange och äter middag för hur ofta tar man riktig tid bara för oss själva och njuter av stunden? För det som betyder något är att jag ringer in det nya året med den jag älskar.

Idag jobbar jag 15-19 så fick sova lite extra länge, ska till stan sen och träffa mamma som tyckte vi kunde luncha ihop när hon ändå va i stan.


Min gumma<3

Idag har jag jobbar 8-16 så är trött och skönt att vara hemma. Stressade som fan hem för Tim skulle ha bilen till matchen men stressade i onödan för dom åkte tidigare än vad dom sa igår:( Men kom hem snabbt i alla fall:)

Saknar min gumma Cattis:( Vi ses eller hörs inte så ofta vet inte varför det blir så ibland men tänker på dig massa gumman och saknar dig, vi måste ses nästa vecka då jag är ledig 3 dagar. Så får jag se hur stor Winzent har blivit med herregud missar ju allt:( Så får vi gå ut och ta ett glas snart också hehe va ju ett bra tag sen kan man säga;)
Usch man känner sig som en så dålig vän som inte hör av sig jag tar sånt väldigt hårt på mig själv vet inte varför det blir så:( Miss you like crazy! Vi va ju det galna paret när vi va ute och härjade, nu har du en såå söt liten filur Winzent:)

Här är Winzent bara några månader och fyller 1 år i Januari helt galet vad tiden går.

 


Ledig dag

Har varit väldigt skönt med att vara ledig idag, har slängt massa sopor och städat upp lite. Sen kom mina föräldrar på lunch och fika. Sen har jag spelat mitt xbox spel man blir fast för man vill klara saker hela tiden. Detta går ut på att göra uppgifter andra ger en och bli skicklig krigare/jägare och just nu försöker jag lösa en mordgåta men lyckas få alla emot mig hehe så just nu är det kämpigt.

Håller på att göra mat just nu, Tim är på träning så hinner spela lite till för är ändå inget kul på tvn.

Vad ska ni göra på Nyårsafton??
Själv har jag inte en aning och jag bryr mig inte så mycket faktiskt. Det har blåsts upp så förbannat att det ska vara så fint och stort då men skulle bara vara skönt att ha middag med dom man känner för och bara ha det bra. Någon som är sugen? hehe Skulle gärna velat åka till Anna och Tobbe men jag jobbar nyårsafton till 2 så blir inte av att åka iväg:(


En som tycker det är skönt att jag är ledi...

img_0491 (MMS)

En som tycker det är skönt att jag är ledig idag:) idag ska jag bara vara hemma för en gångs skull och bara vara:) kollar på film nu sen ska jag nog spela lite Xbox. Tim har köpt det nya slim mycket mindre och tystare. Vi skulle köpt hela paketet med kinect också men såklart va dom paketen slut så får köpa kinect nån annan gång. Jävla ring of death som vi fick på vårt Xbox så blev fler utgifter:( för får man det så är det kört och bara till att köpa nytt.


Annandagen

Jaha då va det annandagen och snart till jobbet:( Är jättetrött för sovit bra dessa 2 sista nätterna har jag inte. Igår när jag skulle lägga mig tror ni inte grannen kör värsta dunka dunka, sen är jag så täpt i näsan så jag måste andas med munnen och då kan jag inte sova:(
Sista timmen började Cookie leka med granen men orkade inte gå upp så man hörde hur det lät och hon slutade inte.

Har lust att strypa den som kom på mellandagsrean, varför ska man inte få vara hemma med familjen under jul?? Nä vi ska ta kol på folk och göra människor så giriga för att det är billigt. Usch ser det framför mig hur allt ligger på golvet utan att någon tar upp det dom rivit ner och kaos i provrummen.
Vart tog allt folks vett i huvudet vägen när det lämnat hemmet??!!

Jag är sån att är det för mycket folk i en butik och det ser för jävligt ut (vilket det gör efter alla kunder) så går inte jag in där, vem orkar trängas med kärringen om samma ställ och kläder hon skulle ändå slita plaggen ur näven på dig.

Sen efter jobbet ska jag direkt på kalas hos syster som fyller år idag, kommer va riktigt trött så social efter allt i butiken är man inte utan man vill bara ha det tyst typ.

Syrran och jag

Grattis syster på 26 årsdagen<3


Hemma hos mina föräldrar och bara myser:) ...

img_0489 (MMS)

Hemma hos mina föräldrar och bara myser:) är jättetrött för bara sovit nån timme i natt för bara hostat som en galning och så började min katt leka med glittret i granen och dra ner det så fick springa upp ur sängen flera gånger. Tim är hos sin familj så vi syns i morgon. Har fått paket av hans föräldrar, vi fick ihop en ny kaffebryggare med bra finesser sen fick jag en fin ljusstake som man kan fälla ihop eller dra ut så man får en lång ljusslinga. Har precis kollat Kalle anka och nu tittar jag på nu är det jul igen 3 snart kommer syrran och pelle sen äter vi vid 18 ungefär sen julklappar lite senare.  Just det jag fick en elektrisk värmefilt av Tim i julklapp som jag velat ha för är frusen av mig:)


.

 


Saffranskaka

Färdig på 45 min.

ingredienser

3 st ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
ett paket saffran (0.50 g)
1 msk ljus rom
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
och florsocker pudring av kakan

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
Smällt smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjölk, bakpulver och salt i en bunke och vänt försiktigt ner i smeten.
smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor och hälli smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och sen vänder du den på en tallrik eller ett galler. pudra på florsocker.



Dan före dopparedan:)

Då va det denna dagen kvar innan julafton:) Bara 4 timmars jobb kvar på schemat innan uppesittarkväll. Börjar tyvärr vid 15-19 så man kommer inte hem förrän vid 8:( Men har Tim varit duktigt så behöver jag inte komma hem till annat än till julmys i soffan framför tvn med god mat.

Tim är iväg just nu med sin bror och köper sista julklappen, till mig:)

Har hostat och varit riktigt täppt i näsan i en vecka nu och börjar bli väldigt trött på det för det blir inte bättre alls:( hostar konstant och stå i kassan då är ett helvete för så fort jag pratar så börjar jag hosta så får ha massa vatten med mig överallt:(

Varit och köpt kattmat på stan, herregud va folk är tokiga sista dan. Jag körde runt hela stan utan att få en parkeringsplats men tillslut fick jag en men folk är som galna dom skiter i alla andra som kommer utan dom står mitt i vägen och väntar på att nån ska lämna sin parkering. Idioter!!

Ska vila lite innan jag börjar jobba.

julgranen på plats

Då har vi pyntat julgranen så fint:)

Druckit glögg och ätit av min saffranskaka som blev jättegod:) Kollade också på Shrek "Forever after" den va rolig som alla andra Shrekfilmerna:)


Före pyntet


tycker det blir mycket mysigare ljus med små lampor och fler:)


Tim beundrar vår fina gran <3

julkänsla på 90%

Nu väntar jag på att Tim ska komma hem för börjar bli otålig för vill klä granen nu:)

Har glöggen på värmning och en saffranskaka i ugnen så luktar jul här hemma äntligen:) Hoppas bara kakan blir god.

Kollar på Bonde söker fru och hur dom har det på sina resor med den utvalda. Tycker synd om Tomas som blev nobbad av alla tre på samma gång så han åker på resa tillsammans med sin vän. Skönt för honom att komma iväg lite, han är en riktigt härlig människa det man fått se så synd att ingen kände något mer än vän för honom och Ullis som kunde ge han kärlek som hon sa, henne hade inte han känslor för så inte lätt det där med att hitta kärlek i tv för hur mycket hinner man känna varandra riktigt när man har ett filmteam runt sig.
Jag hoppas han hittar någon snart:)

Har precis blivit dumpad på dessa bilder och blev tårögd när man ser han gråta och helt uppgiven:(


dan före dan, före dopparedan:)

Då är det 2 dagar kvar eller snart bara en:) Slutade vid 15 idag så efteråt  åkte jag hem och började städa, Tim är hos farbror och lägger golv sen kommer han hem och då ska vi pynta granen:) Jag har städat klart det jag orkar idag sen om jag inte minns fel så är Tim ledig imorgon hehe då får han ta resten;) Så nu vet du det Tim vad som väntar dig i morgon;)

Har en så fin gran stor och "fyllig" haha låter som jag pratar om en rumpa hahaha..

Blir nog lite glögg och sånt sedan mums:)

Om ni inte har prövat herrljungas glögg som du kan köpa i affären med smaken mandarin och chili så gör det, som varm är det jättegod vilket jag va tveksam till när jag köpte den men mums:)


3 dagar kvar

Då va det bara tre dagar kvar till julafton:) Idag jobbar jag 12-19 rätt länge och min hosta och förkylning har inte blivit bättre så kan bli en jobbig dag:(
Låg och sov till halv 10 för Tim väckte mig när han skulle åka för han hade kört fast med firmabussen så bara klä på sig och ut i -15 grader och få loss den.
Vi fick hjälp av en som bor mitt emot som också skullle iväg vid den tiden så efter ett tag gick det när vi fick ta bogseringslina efter hans bil.
Sen fick jag in och sova igen men då hade hostandet dragit igång så då gick det ju inte. Sen vid 9 började grannen dunka musik (jävla idiot) så sova gjorde jag inte men orkade inte gå upp.
Ska åka om en halvtimme så måste piggna till.

När jag kommer hem vill jag så gärna klä granen så hoppas jag kan men Tim ska ju träna så får ingen hjälp med det:(

Vi får se hur det blir, stänger med Sofie idag *me like*

julgran

Nu är man hemma och har köpt en en julgran:) Den är riktigt fin men står utanför i nätet än för måste nog såga lite så den går i julgransfoten riktigt:)
Vill pynta den nu ju men Tim är på träning och jag har ingen såg eller yxa och så är den jättetung så får vänta:(

Blev också en julstjärna i fönstret, dom är jättefina men svåra att sköta tycker jag i alla fall.

 

Som tur är så får man lönen redan den 22:e för nu är jag helt pank efter granköpet:(

Imorgon blir det jobb igen 12-19 så får sova lite för sover skitdåligt varje natt så känner mig helt död på morgonen och helt igentäppt och bara för det så glömde jag köpa nytt nässpray idag fan blir inte kul i morgon:(

 

Känns som att rean i butikerna redan börjat rätt mycket för va inne på New yorker där va det väldigt mycket rea redan. Fanns inget snyggt där ändå så.

Undra vad man ska ha på sig på julafton, man vill ju vara rätt fin:) Kommer ihåg när man va liten och hade den fina klänningen på julafton som man sen inte ville ta av sig;) hehe det va tider det.


20:e december

då va det bara 4 dagar kvar:) Det går undan som vanligt, nästa år kan väl sakta ner lite för detta året har gått alldeles för fort.

Är ledig idag vilket är skönt för min förkylning ger sig inte hostar hela tiden och är så täppt i näsan så jag inte kan sova:( Ser väldigt sliten ut också för att jag är röd i ena ögat pga ett blodkärl har brustit så jag kommer skrämma kunderna i morgon när jag jobbar hehe..

Ska in till Kalmar sen med syster, hon tjatade annars hade jag suttit hemma hela dagen.

I lördags var vi hos Anja och Micke på middag och Olle och Frida va också med, vi hade jättekul så får göras om snart men kanske när man mår lite bättre:(

Nähä ska städa lite om jag orkar eller blir det soffan och äta frukost.

Fy vad äckligt det är när ett blodkärl i ö...

img_0488 (MMS)

Fy vad äckligt det är när ett blodkärl i ögat brister, ser inte så snyggt ut och gör lite ont i ögat:(


6 dagar kvar

Då va det 6 dagar kvar till julafton:) jobbiga är att den tiden går så fort förbi så man hinner knappt njuta och mysa förrän annandagen kommer och det är jobb igen:(

Vem är den idioten som kom på annandagsrean??!!
Julen då ska man vara hemma och mysa med familjen inte jobba och slösa pengar och bli stressad för allt folk.
Eftersom jag har jobbat i butik i mer än 4 år så har jag helt slutat gå på annandagsrean för man är redan trött på sin egna rea i sin butik så man vill bara hem.
Just att vi måste städa upp efter alla som inte verkar orka ta upp kläder från golvet som dom vet så mycket väl om att det va dom som rev ner.
Ibland undrar man hur dom har det hemma om dom kan göra så i en butik och låta saker ligga på golvet och trampa på det. Ska jag komma hem till dig och riva ner dina kläder och stampa på dom får vi se hur kul du tycker det är.

Har vilat hela dagen för att bli av med min förkylning som sitter i och hosta, men den är kvar där den va i morse:( men hostar inte lika mycket nu men blir väl värre sen när man ska prata, för vi ska nämligen till Micke och Anja ikväll på middag då Olle är här från sthlm och vi har inte setts sen bröllopet så ska bli kul:) Och Frida har jag inte heller sett sen dess och dom är tillsammans nu så kul:) Jätteglad för deras skull att dom hittade varandra:) Så treparsmiddag blir det ikväll:)

Tim ska bara komma hem från jobbet och göra sig i ordning så åker vi in.

Detta är jag, Anja, Micke och Olle :) hehe Anja i fullgång med att plocka ris från micke;)




julklapparna är snart klara

Det ser så härligt ut att ha en hög med julklappar på golvet, eftersom jag inte har någon julgran än så hjälper detta till för julstämningen;) Vi är nästan färdiga med julklapparna har bara 3 kvar så känns som man hinner det i helgen:) Köpte 2 igår och beställde 1:) Nu är det bara till Tims pappa, hans mormor och min farmor kvar men till 2 av dom vet vi vad vi ska köpa men hans mormor är inte lätt.

 

Är så jävla förkyld och hostar snart så jag spyr:( ska jobba idag mellan 11-17 så ska väl gå bara jag inte får för mycket kassa eftersom jag vill ju inte ge mitt till kunderna. Kanske skrämmer iväg dom med min hosta.

I helgen blir det kanske kosta beror på om Tim och Ted kunde bestämma sig vem som ska fixa deras fars julklapp för annars åker jag och mamma dit i morgon. Sen fick jag precis höra att Olle is in town från sthlm så blir nog att dra till Kalmar i morgon kväll och umgås med honom, Micke och Anja:) Ska fråga min andra hälft så han inte tänkt nått speciellt.

 

Ska lägga mig i soffan och vila lite och ta en alvedon innan jag måste åka till jobbet.


Vardag igen

Då va första dagen på sitt vanliga jobb klart, allt var som vanligt så det var bara att ta tag i det. I morgon har vi personalmöte med brandutbildning vid 8 så ingen sovmorgon i morgon heller:( men jobbar till 2 i alla fall så lite skönare:)

Vill köpa julgran i helgen och klä den men Tim vill inte för man ska göra det dagen innan julafton, men det tycker inte jag för man vill ju få lite julkänsla och längta mer när man har en julgran inne och blir så mycket mysigare så ska nog få han på andra tankar;)

Fixa de sista julklapparna i helgen också har 4 kvar och dom svåraste:(

Är ni färdiga med era klappar?

Vad kan man köpa till sin pappa egentligen?? alltid lika svårt.



Receptet

Chokladkolapaj

12-15 bitar

pajskalet

* 100 g smör
* ½ dl strösocker
* 2 dl havregryn
* 1 ½ dl vetemjöl

Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull. Tillsätt socker, havregryn och mjöl. Rör ihop till en deg. Tryck ut i en pajform med löstagbar botten. Förgrädda pajskalet i mitten av ugnen 8-10 min tills den har fått fin färg.

Fyllningen

* 1 ½ dl vispgrädde
* 50 g smör
* 1 ½ dl ljus sirap
* 200 g mörk choklad, ca 40% kakaohalt
* 1 ½ dl lingon

Koka upp grädde, smör och sirap i en kastrull. Koka på svag värme ca 10 min. Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och lägg ner i smeten. Ställ tillbaka på eftervärme. Rör tills chokladen smält och är riktigt slät och blank. Häll chokladsmeten i pajskalet och strö över lingonen. Ställ i kylen att stelna minst 5 timmar eller över natten.



Sista dagen

Jaha då va sista dagen i Växjö gjord och tillbaka till Kalmar. Min chokladkolapaj blev en succé i alla fall:) Så fick skriva ner receptet till dom direkt hehe. Skriver receptet här snart.
Och helt plötsligt när vi sitter på morgonen och fika så kommer Christina med en liten present till mig också för min tid där:) blev jätteglad och smickrad för trodde inte jag skulle få nått eftersom det är jag som varit hos dom på utbildning men va jättegulligt:)
Blev mycket kramar på eftermiddagen sen när vissa gick hem och sen när jag gick hem. Skönt att slippa tågfan men tråkigt att inte jobba med dom igen:(
Tror ni inte vagnen jag satt i idag på morgonen va iskall som igår och fick isfötter igen så man får se vart min förkylning leder:( Är riktigt förkyld och hostar som fan och blivit mycket värre idag sen igår så det är det jävla tåget fel, sitta stilla i 50 min när det inte är kanske mer än 8 plusgrader och så öppnar dom dörrarna ofta me så kommer iskall luft in på en:(

Imorgon börjar jag då i Kalmar igen och får ingen sovmorgon:( börjar nämligen vid 8 till 16 varför vet jag inte eftersom jag inte ska ha kosmetiken längre och det är ingen kampanj som börjar i morgon som det brukar så får väl röjja på lager.


Söt va:) jättefin

chokladkolapaj

I morgon är allra sista dagen på min utbildning i Växjö så alltså sista arbetsdagen med det goa gänget:( Har varit jättekul och ni är superhärliga och jag hoppas vi jobbar ihop igen nån dag:)

Har bakat till dom så jag hoppas det blir bra annars blir jag ledsen för vill inte köpa en jäkla skittårta.. Gjorde en chokladkolapaj jätteenkelt och hoppas den stelnar som den ska under natten för ska dra med den på tåget i morgon.

Vad tycker ni??

 

Hoppas den räcker till alla:) Dom är ju några fler än mitt gäng hehe typ minst 10 stycken:)

 

Tim håller på att griljera vår julskinka:) Visst det är tidigt men vi äter aldrig upp vår julskinka om vi gör den dagen innan julafton som man ska för efter julafton är man skittrött på skinka så då står den bara där.

 

Nu ska jag sätta mig i soffan och mysa med älskling innan sista dagen har anlänt:)


julklappar

Idag har Tim och jag varit i Kalmar och handlat julklappar, det tog lite tid att få upp honom men kom iväg ändå vid 11:) Men bra mådde han ju inte och det fick man veta rätt ofta hehe men han följde med i alla fall för han visste att jag längtat lite efter helgen. <3
Det blev i alla fall 3 julklappar klara och bara för att vi inte gick överallt och kom hem rätt tidigt så sa han att vi skulle ta en tur i morgon innan han ska på hockeymatch och det va gulligt för annars brukar han aldrig vilja åka iväg innan utan bara vara hemma och ladda så han vill gottgöra och ha en bra helg i alla fall:)

Ikväll har vi ätit kycklingpaj och det blev julmust till maten hehe han ville nog inte ha nån % haltig dryck;) och kollat på filmen Narnia och robin hood. Nu tittar jag på sex and the city filmen och han sover hehe så inga klagomål på filmvalet i alla fall haha. Käkar chips och har köpt en paradisask mums men jobbigt när Tim och jag vill ha exakt samma bitar hehe..

Hur går det för er och er julklappshandling?? Vi har typ 6 kvar men vi vet ungefär vad vi ska köpa:)

Ha en fortsatt trevlig kväll.

Och vinnare är






Rätt vann som för det mesta:) Då får vi se hur hans skiva är till jul;)
Grattis Jay du är värd vinsten, bäst för dig att du hörs och lyckas bättre än tvåan detta året för man vill höra dig på radion mer än med vinnarlåten:)


Ska nog gå och lägga mig för börjar bli riktigt trött och vill ju komma igång i bra tid i morgon också. Men kommer ändå vakna när Tim kommer hem så känns ändå meningslös även att Tim sa att han snart kommer vara hemma men när dom väl kommer till Harrys så brukar det bli tvärtom:(

Vem vinner??

Vem tror ni vinner idol?? Jag hoppas på Jay för gillar ju rossliga rockröster:) Men finallåten va nog mer för Minnah för den va lite mesig för Jay fast han är en jäkel på att sätta en rysande lång ton. Får se om det räcker hela vägen:)

Nu har jag fått hicka också:( Pratat med mamma med och fick veta lite jobbiga saker men det tar jag inte nu:(

Ser såklart på Cirkus Möller just nu:)






Tyckte faktiskt att Olle skulle varit i final för han har blivit bättre och bättre och gillar verkligen hans röst med.


Idolfinal

god kväll på er alla där hemma:)
Sitter här ensam hemma och kollar på idolfinalen typ ända gången jag ser hela programmet.
Idag har jag jobbar och det har varit bra slutade vid 16 för va färdig så skönt att komma hem lite tidigare, gick in på Din sko medan jag väntade på bussen och hittar då ett par snygga stövletter grövre modell för bara 99:- och har kostat 449:- innan, va bara ett par kvar och så klart min storlek:) Kunde man låta bli dom då tror ni?? hheehe neeeee då.

Vad tycker ni?? Hög klack men är så grov klack så är inte så farligt:)

 

Sen när man kommer hem och tittar i brevlådan så ligger det två små inplastade förpackningar från Rapunzel där jag köpte mitt äkta löshår och i båda så får jag 15 % när jag handlar där och ett hårprov på en mörkbrun som jag har och färgkarta:) Kul att få sånt för man vet aldrig när man behöver nått därifrån. Den är en superbra sida med bra saker:)

 

 

Gå in på Rapunzels hemsida och kolla:)

Och Anja här hittade jag det smyckeskrinet som va med i förra inlägget http://www.shoppinghuset.se men sök på google så hittar du mycket olika sidor och massa olika modeller:)

Hoppas Tim inte kommer hem jättesent och full:(

Ska sätta mig och se Idol nu och ringa mamma och babbla lite.


...

God morgon för er som tycker att den är det, för det gör inte jag för är astrött! Brukar vara ledig idag men ska jobba men får se om jag kan sluta vid 4 och åka hem tidigare. Inte för att någon väntar hemma utan mer för att man vet aldrig när man kommer hem med dessa tåg så vill vara tidigare så jag kanske inte kommer hem såå sent.

Lenhovda vann igår sen med 10-3 hehe men inget att skryta om eftersom det andra laget bara va 9 man och det är inte ens 2 femmor att spela med så dom måste varit skittrötta så då hinner man ju inte med riktigt.

Imorgon blir det äntligen julhandling och förhoppningsvis blir vi klara med julklapparna, Nybro Vikings öppnar dörrarna redan vid 1 för va mycket aktiviteter innan matchen började men tänker inte bry mig om det för bli färdig i Kalmar är viktigare än att stressa för en match.

Nu fick jag ont i magen också:( Vet inte vad det är med den för väldigt ofta nu för tiden känns det som magen har gett upp och bara plågar mig:( Hoppas det blir bättre nar jag gå på mina vanliga tider igen. Vet lixom inte vad jag ska äta på morgonen för att slippa det.

Aja dax att dra till stationen.

"Kvinna till Kvinna"

 

När ni är på Lindex nu så när ni handlar så skänk 5 kr till "Kvinna till kvinna" detta är en svensk organisation som stödjer kvinnor i konfliktdrabbade länder att bli aktörer istället för offer. Tillsammans med organisationen startade vi för 2 år sedan en kampanj för att motverka trafficking - sexslavhandel.

Stöd våra utsatta kvinnor och gå in till Lindex och skänk en 5krona det är inte mycket pengar men den gör så mycket nytta ju fler som hjälper till. Till och med alla män som varit inne hos oss idag har alla skänkt pengar när vi frågat så varför gör inte alla kvinnor också det?? KOM IGEN NU.

 

Gå in på deras hemsida och läs mer om organisationen, hjälp till du också!

 

 


snart helg

Ja då va det torsdag men ändå inte sista dagen denna veckan att jobba som det brukar för jobbar i morgon också för att jag missade en dag för några veckor sedan.
Tim har hockeymatch just nu men är slut vilken sekund som helt och dom leder med 7-1:D och Tim fick till och med göra ett mål:D Jag va ju på deras hemmamatch i söndags och då vann dom med 10-0 hehe så bra början i alla fall och hoppas det håller i sig. Då mötte dom Linköping och ikväll möter dom Virserum.
Träffade butikschefarna på tåget hehe dom har varit på möte i Borås i 2 dagar och årets butik har blivit utsedd och det blev inte Växjö tyvärr för vår region men vinnarna va Värmdö så grattis till dom, med deras siffror är det inte konstigt att dom vann.

Det är bara sammanlagt 3 dagar kvar på min utbildning innan jag slutar där:( Skönt att slippa pendla och vara borta så länge om dagarna men också tråkigt för har varit jättekul och dom är så härliga människor så man trivs bra och man känner sig en del av gänget. Men nu tillbaka till mitt gäng i Kalmar:) Hoppas dom har saknat mig annars kommer jag inte;) hehe

Har en fläskpannkaka i ugnen är rätt hungrig så har typ ätit upp mina mozartkulor:( men får göra nya:)

Har kommit på vad jag verkligen önskar mig nu och det är ett smyckeskrin, vill ha lite "lyxigare" för är smyckegalen och kan ha hur mycket sånt som helst. Köper hellre mycket sånt än massa kläder faktiskt för man kan verkligen piffa upp de kläder man har med rätt aseccoarer:)

Vill ha ungefär en sån här med mycket möjligheter eftersom man har halsband som är långa så behöver plats:)

 

tänk att öppna den och det hängar massa fina halsband på sidorna:) *knäpp* och ha ett riktigt sån där kuddhållare att sätta ringarna i:) *drömmer mig bort*

Vi har massa rea på Lindex nu och jag gjorde accessoaravdelningen och fixade sänkningarna där och mycket fina smycken på rea för 30 kr;)



7:e december

Hej på er, hur är det idag?
Jag är trött och vill gå och lägga mig men gör mat just nu och måste äta innan jag kan sova.
Idag är det en vecka kvar på utbildningen så snart tar det roliga slut och allvaret börjar igen, båda kul och inte för jag går tillbaka som säljare nu när jag kommit in i dekoratörstänket. Vill ju helst fortsätta som dekoratör men det dagen kommer nog:) Men skönt att slippa pendla med tåg i alla fall för det är riktigt segt med dessa förseningar som alltid är.

Gör en ny maträtt jag aldrig testat som jag hittat i tidningen buffe en thaifisk med curry:) låter väldigt gott och luktar desto godare, nu får vi se hur det smakar också:)

Denna veckan jobbar jag 5 dagar så jobbar fredag också eftersom jag misste en torsdag för att vara i min butik på personalmöte istället. Kommer kännas som en lång vecka och kommer vara rätt trött på fredagkväll, men är ändå själv hemma då Tim ska på julfest på jobbet. (jag hoppas innerligt att det inte slutar som förra gången för då blir jag arg och ledsen) För på lördag är ända gången denna veckan vi har ihop så vill åka till Kalmar och köpa julklappar och bara mysa, nu lovade jag att vi skulle på hockey vid 16 på lördag då Nybro spelar men det kan vi ju göra för är rätt kul att se hur dom är i år sen hem och laga god mat och bara vara tillsammans för en gångs skull. Så Tim bli inte så jävla full så du ligger och gnäller hela lördagen sen för då drar jag iväg och så kan du sitta där själv hela dagen och se hur det känns medan jag shoppar istället.

Nä nu måste maten vara färdig, tjing på er:)

julgodis

Idag har jag och Hanna gjort en massa julgodis:) Vi hann med 5 olika sorter varav en fortfarande håller på att stelna:)
Det blev:

* gräddkola

* fugde

* polkaknäck
(blev väldigt seg så hällde i glasform som en stor kaka) hehe

* Mozartkulor
(min favorit som älskar nougat)

* kokosgodis
(står fortfarande på kylning så inte färdig än)

Ska nog baka lussebullar i morgon och har ju köpt pepparkaksdeg hehe

Sen åt vi rostbiff och spelade wii:)

Nu ska jag lägga mig är skittrött.

Ökenblomman

Bokrecension nr. 4



Denna bok handlar om Waris som är en Somalisk kvinna som berättar om sin uppväxt och hur hon kom i från livet som en betydelselös flicka som bara ska giftas bort för kameler till en supermodell.
Det är en bra bok där man får en riktig inblick i hur folket lever i Somalia och deras religion och hur vanlig könsstympning är bland flickor där.
Det är en väldigt hemsk berättelse där man får följa hennes liv från en liten flicka till vuxen kvinna och hur olika liv hon levt.
Könsstympning är ett stort problem där nere och alla kvinnor tror att det är fullt normalt och ett måste i religionen att göra därför att de lyssnar på de religiösa ledarna för de kan varken läsa eller skriva.
Men könsstympning står ingenstans i koranen och därför inser hon hur fel dom levt i öknen och att kvinnor också är värda att leva.
Hela hennes resa började med att hon skulle bli bortgift med en gammal man av sin far, vilket hon verkligen inte ville så då rymde hon och efter det så händer det mycket i hennes liv som aldrig kunde anat.

Det är en bok som jag tycker alla ska läsa för att se hur illa kvinnor kan ha det pga religion som är styrd mer av männen.


Nybro kommun

Sen måste jag tracka ner på Nybro kommun!! fy fan för er så kallade snöröjjning! Det hade snöat hela helgen här medan vi var i Malmö och hade kommit minst 20 cm hemma, tror ni dom hade plogat vägarna?? NEJ!! Jo förlåt dom tog den lilla vägen vid industrin så lastbilarna kunde komma fram.
Och man bara väntade på tidningsen i måndags då man visste vad det skulle stå, att dom har redan överskridigt budgeten för detta året med 800 000 kr. Vad har ni satt för jävla budget från början när ni knappt börjat ploga denna vintern...

VINTER NYBRO VET NI VAD DET INNEBÄR?? DET KAN KOMMA SNÖÖÖ!!!

Man kan inte räkna med hur det va förra året, vädret går inte efter statistik för helvete!
Nu har dom börjat få ordning på gatorna i Nybro (förutom där vi bor som dom tar en gång i veckan kanske och då tar dom inte vår parkeringsplats som är över en decimeter snö på så man kommer knappt ut utan att fastna och det är HSB som har ansvaret vad jag vet och vi betalar för sånt!!)
Men sandat vägarna har dom glömt helt och hållet, det är svinhalt i hela stan och utanför herregud det är aldrig sandat och bilen bara glider på vägen det är fan livsfarligt. Vi har antispinn och antisladdsystem i vår bil och blinkar när den börjar arbeta, den blinkar konstant när man kör inne i Nybro..

SKÄRPNING NU VI BOR I NORRA EUROPA TRO FAN DET KAN KOMMA SNÖ!!

Idag

Idag har jag varit ledig men haft ändå personalmöte mellan 8-10 sen jobbade jag till 11. Sen efter det så fikade jag och Sofie som vanligt och skvallrade hehe sen tittade vi in på rum interiör och dom ha så mycket fint så man blir galen och vill ha allt;) Är riktigt inredningstokig det är Sofie med så bra att ha en att gå i såna affärer med;)

Sen va jag och handlade på city gross och ÖB sen hem och började skotta och röjja i förrådet så man kan få plats med utemöblerna, hehe dom står fortfarande ute haha så blir att gräva sig fram till dom i morgon;) Nu har jag också julpyntat klart så känns skönt:)
Tim är på träning så ska göra Tacos tills han kommer hem:)

I morgon blir det julbak med Hanna ska bli kul, heldag med glöggmys senare på kvällen. Måste köpa ljus till min adventsljusstake i morgon och leta vidare efter en snöskyffel;)

Nä klä på mig mysdressen och tofflor.




Tycker ni om min hårfärg?? Färgade mig förra veckan för att få det ännu mörkare:)
( Ser dock inte så munter ut för är väldigt trött på den bilden)

Veckan som gått

Det har gått en hel vecka sen senast jag satt här. Varit som vanligt på jobbet i Växjö, jävligt mycket snö har det me hunnit komma och 10 minusgrader:( Hatar kyla!!
Men lustigt nog har tåget gått med bara typ 5 min försening om dagarna, förutom igår såklart bara för att jag tänkte ta helg och komma hem lite tidigare:( Satt på stationen kvart över 5 och skulle med tåget vid 17.46 då vid 17.35 så ser jag på tavlan att den beräknade tiden blivit till 18.30:( Jaha en timme till åhhhh!!!
Sen vid 18.20 då stod det 18.40 jag blev galen och köpte mig nått att äta eftersom jag inte hade ätit sen halv 1. Sen säger dom i högtalaren vid halv 7 att tåget blivit inställt, kunde ni inte fattat det beslutet tidigare??!! Kollade på nätet hela tiden hela tågets resa vilken tid den skulle lämna alla stationer och när den egentligen lämnade, redan i Höör va det en timme försenat men direkt efter att dom sagt att tåget blivit inställt så såg jag att det hade lämnat Älmhult precis och nästa station är ju då Alvesta stationen innan Växjö så till Alvesta gick den men sen ställde dom in skiten??! vad är det?? Så¨fick ta tåget sen vid 18.59 men det kom 19.10 så exakt 2 timmar satt jag på stationen tills jag satt på tåget och det rullade iväg:(väldigt surt:(

Bild från Tivoli i Köpenhamn där dom öppnat en affär med min favorit när jag va liten, Rasmus Nalle:) Någon mer än jag som tittade på filmerna med Rasmus?? Så dom Hade gjort en jättestor bok som va högre än mig och figurerna:)


Malmöresan

Hej det va ett tag sedan:) Man har haft fullt upp och hemma sent så man har inte orkat sätta sig här och igår så fungerade inte internet just när jag tänkte börja blogga:( men nu ska jag berätta om min weekend i Malmö som va så härlig:)

Vi kom väl till Malmö vid 4 på eftermiddagen lite lagom så man gick upp till hotellrummet direkt och myste lite och drack mousserande vin som stod och väntade på oss där:) Sen gick jag, Tim och syster ner till hotellbaren och drack lite och pratade. (Pelle syrrans kille va med jobbet på lite så vi umgicks så länge och hade ingen lust att dra ut på stan eller något så vi hade det bara skönt i baren:)
Sen på lördagen så gick vi på stan och julshoppade lite och senare vid typ 3 så åkte vi över till Köpenhamn och gick på tivoli som alltid är lika mysigt:)
Sen åkte vi väl hem vid halv 7 tiden och såklart blev det stopp i tunneln så trevligt, så hem till hotellet och gjorde oss i ordning för att ut och äta på en restaurang som syrran och Pelle ätit på innan som låg 2 kvarter bort som heter Mando steakhouse. Sååå jäkla god mat:) Vi fick sitta i baren och ta lite vin medans vi väntade på ett bord men det va det värt:) Hehe gissa om det blev lunch på söndagen där också;) hehe
Tog några drinkar i baren efteråt.
På söndagen så julshoppade vi ännu mera och va ju julskyltning så många i affärerna hade glögg att bjuda på och inne på Diesel kokade hon riktigt härlig mjölkchoklad:) Vi åkte hem vid 4 tiden.
Resan hem va inge kul då det snöade som fan ju längre upp vi kom så vi tog den långa vägen hem för att vara säkra på vägen, så i stället för att det tar 3 timmar så tog det ungefär 5 timmar.
Men den helgen var behövlig och man lyxade äntligen till det lite extra:)

Lite bilder:)

inte dåligt välkomnande:)
Mums:)Skål på er
Titta vad fina öronmuffar jag hittade:)


Tivoli i Köpenhamn, jättemysigt:)


Gänget undrar vart vi ska börja

Så sött:)
Tim sluta ta kort på oss, vi är hungriga;)


Detta väntade på oss när vi kom hem så bara att börja;)

RSS 2.0