Har det jätteskönt på hotellet:) skulle vi...

Har det jätteskönt på hotellet:) skulle vilja bara hoppa i min mysiga morgonrock som låg här när vi kom men ska väl gå en sväng sen och se om donkan är i närheten:) legat syster, jag och tim på rummet och kollat idol:) suttit på hotellbaren och druckit lite och pratat. Så har det bara bra:)


Visst ser det fint ut:) större än vad man ...

img_0435 (MMS)

Visst ser det fint ut:) större än vad man är van vid. (här är typ halva rummet)


Detta väntade på oss i vårt hotellrum:)

img_0433 (MMS)

Detta väntade på oss i vårt hotellrum:)


tillslut

Ja då va det dagen då vi drar ner och Tim fick sluta efter frukost så han är redan hemma och vi väntar på syster som också ska med för hennes gubbe ska med sitt företag till Malmö och göra något under dagen så därför kom vi på att ha en Malmöweekend för då stannar han bara med oss när dom åker hem på kvällen:)

Ska bli sååååå skööööönttttt!!!!!!!!

Och i natt åker min gumma Anna till thailand, hoppas du får det bra och tänk på mig som fortfarande är i kylan;)

Kan det sluta snöa snart för det räcker nu!!!

Ha en bra helg alla för det ska verkligen jag ha:)

äntligen är det nästan dax

Imorgon åker vi till Malmö och kommer hem på söndag, ska bli sååå skönt att komma iväg men jobbiga är bara att vi ska köra ner och det snöar och blåser hela tiden:( Så man hade behövt åka på morgonen men Tim måste jobba till halv 1 så blir för honom snabbt hem och göra sig i ordning sen köra.

Idag har jag varit på personalmöte och sen efter 12 så umgicks jag och Sofie och lunchade:) Vi hade säkert kunnat sitta fler timmar på Ming Palace om inte syster hade bestämt träff med mig på modehuset när hon slutade jobba så vi fick dra dit igen och då behövde hon råd i vilka leggings hon skulle köpa på Cubus.
Dom hade 30 % på allt idag så köpte en outfit som jag ska ha med till Malmö för vill vara extra fin när vi går ut och äter. Så det blev en svart kort kjol som är hög i midjan sen ett silvrigt linne och en tunn kofta i trikå svart som va helspets på ryggen jättefin. Den köpte Sofie också hehe.

Sen har jag färgat håret mörkare så det fick syster hjälpa mig med, det blev mörk gyllenbrun:)
Sen kom jag hem för en timme sen och då ser jag när jag kör förbi hemmet att det står en tänd adventsljusstake i fönstret och blir paff, då har tim städat upp och tagit fram ljusstakarna och tänt massa ljus och hällt upp vin till mig (har känt mig väldigt stressad på allt som måste göras i helgen och tills imorgon) så va väldigt glad och det va väldigt uppskattat:) Nu gör vi mat, han ska äta fläskfile och pommes och jag ska äta sallad med keso och tonfisk för prövade massa fina svarta klänningar idag jag skulle velat ha men så inte klokt ut dom måste byta ut speglarna så man slipper se hur tjock man är:( så därför blir det min mat för mådde skitdåligt när jag såg mig själv....

Fixar en bild på hur mitt hår blev i morgon när jag är lite mer fixad:)

snö usch

Jaha då va det  en jävla massa snö på marken, fy men hellre det än slask men det kommer säkert under dagen. Och håller tummarna att tågen går som dom ska och inte är inställda.
Sista dagen denna veckan jag är i Växjö och helgen närmar sig:) Bara att det ska snöa när vi kör ner och det är ju inte så kul då vet man ju inte när man kommer ner:(
Får nog börja packa ikväll tror jag så jag slipper stressa med det sent i morgonkväll.

Ha en bra dag, jag kommer ha det om jag kommer fram.

tisdag kväll

Slutade vid 17 idag också för man vet ju inte när man hade kommit hem för har snöat i Växjö  hela dan så då förväntar man sig att tågen är försenade men tänka sig att det va det inte:) *förvånad*
Men här i Nybro snöade det ju som fan när man kom hem och blåser vad är detta för skitväder!!??

Gör en tacopaj för att bli lite glad i magen i alla fall:) Ska in en sväng till Hanna, Tim är på träning och Jocke (Hannas sambo) är och jobbar så roligare att umgås än att sitta själva.

Hoppas maten är färdig nu:)

längtar

Längtar massa tills vi ska till Malmö på fredag, ska bli så skönt att komma iväg.


dax igen

Jaha dax för jobb igen då, trött men det är måndag då är det alltid jobbigast. Denna veckan blir det bara 3 dagar i Växjö för på torsdag är det personalmöte i min hemmabutik som jag måste gå på så kände vi att de va onödigt att åka till Växjö efteråt. Känns som man måste börjar packa i morgon till helgen för är att hinna för i stället för jobb efter mötet på torsdag så ska jag umgås med Sofie och sen på slottets julmarknad.
Sen åker vi ungefär vid halv 1 på fredag för Tim tog ledigt efter klockan 12 så vill ju sova lite me så jag orkar köra.

I helgen har inte hänt så mycket varit rätt lugnt för min del. Igår gjorde jag och Hanna julgodis:) Men kommer ta slut fort så får ta en heldag att göra mer sådant:) Och så va jag och mamma i Torsås igår med för det va en marknad där som vi brukar gå på för John Bauer gymnasiets florister är där varje år och har dörrkransar och man får också bestämma hur sin ska se ut så där köper vi vår varje år. Så nu hänger kransen på dörren:)

Längtar som en galning till nästa helg för att få komma bort och verkligen umgås med älskling och njuta av varandra i en annan miljö vilket gör väldigt mycket och är väldigt behövligt.




Godkänt

Mina muffins blev mycket väl godkända av mina föräldrar:) Tycker dom blev jättegoda och med lingon över blev jättegott för är lite syrligt. Gjorde inte så många denna gången så ska göra massa fler i morgon för nu vet jag att dom blev goda:)

Nu ska jag snart till svärmor och ha en trevlig kväll med lite mat och dricka:)

Hoppas ni har en bra fredagkväll ni med.


snööö

Det har regnat hela dagen så man blir slö och deppig och vad gör saken verkligen inte bättre är att det helt plötsligt börjar snöa som fan istället. Så nu både snöar och regnar det en massa så blir till att stanna inomhus hela dagen för vem vill ut i denna skiten. Får väl se en film.

Det är min saab som står utanför som är till salu du som är intresserad;)


baket färdigt



Nu va jag färdig och så här blev resultatet:) Ser dom goda ut tycker ni? Gjorde några utan glasyr för alla gillar ju inte det. Ska vänta med att äta en tills mina föräldrar kommer så dom får vara testkaniner:) Det gick väldigt fort att göra dom så något man alltid kan fixa ihop snabbt:)

Pepparkaksmuffins
15 st

100 g margarin eller smör
2 ½ dl farinsocker
2 ägg
1 ½ dl gräddfil eller filmjölk
3 dl vetemjöl
1 msk kanel
1 tsk mald nejlika
1 tsk ingefära
1 tsk bikarbonat

Sätt ugnen på 200 grader. Rör rumsvarmt margarin eller smör och socker poröst.
Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Rör ner gräddfil eller filmjölk och sist mjölet blandat med kryddor och
bikarbonat. Grädda i ca 15 min i mitten av ugnen. (kakan ska inte vara gladdig)

Lingonglasyr

100 g margarin
1 ½ dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
1 ägggula
1 msk lingonsylt

Vispa margarin, florsocker och vanlijsocker poröst. Blanda sedan i ägggulan och lingonsylten.
Låt muffinsen svalna sen brer du på ett tunt lager glasyr över och dekorerar med frysta lingon.

pepparkaksmuffins

 

Tänkte jag göra idag och denna bilden va till receptet så jag hoppas jag kan få dom så fina;) Får se om jag tar på glasyr eller skiter i det för så klart va de inget recept på glasyren på dessa hålla då kan man ju inte visa så fin bild:(

 

Idag är det då fredag och jag städar och tvättar som vanligt. Idag va det inte alls lätt att göra det eftersom jag inte ska göra så mycket mer idag mer än baka medan andra har kul ute och kommer säkert hem packad. (fulla killar = dryyyyyga!!!) Firmafest säger det mesta, så fort jag hör ordet firmafest så tänker jag fylla, slagsmål och otrohet. Är det bara jag??

Det är väl efter alla dom gånger man hört att alla ligger med alla och många däckar och kommer inte ihåg nått, så typiskt att det måste bli så, försvinner hjärnan på er helt eller? Detta har mest hänt bland kontorsarbetare för dom sitter på kontoret och super eller hyr en lokal, bara dömt att misslyckas. Dessa ska i alla fall bowla och lite sånt så dom sitter ju inte still hela kvällen och bara super. Men fulla blir dom nog rätt bra ändå:(

Aja nu måste jag åka och handla till baket.


Darlings

Nu är det äntligen helg för mig vilket ska bli skönt. Har ingenting inbokat vilket är skönt ibland och så sparar jag ju så håller mig hemma för säkerhets skull från allt som kostar pengar;)
I morgon är min städfredag och då blir det städa av här hemma sen ska jag nog baka är så sugen på något juligt hmm vad ska det bli?? läste om pepparkaksmuffins det måste jag hitta ett recept på låter galet gott, jag som älskar pepparkaksdeg thihi..

Men i morgon kväll när Tim är på firmafest drar jag nog ner till hans mamma som sitter också själv för tänka sig att Tim, hans pappa, hans mellanbror och lillebror jobbar på samma företag som golvläggare haha så hon blir helt ensam hon också så vi tar väl och dricker lite vin och så som vi brukar:)

Måste ha tips på ett gott recept som är snabbt och enkelt med fläskfilé, vet inte vad jag ska göra med den:(
Ska kolla i kylskåpet för Tim har nog köpt lite Rosé till mig eftersom min helg börjar ikväll så rätt gott att ta ett glas och bara koppla av. (efter jag gjort maten hehe)

Älskar mina vänner, ni vet vilka ni är jag klarar mig inte utan er. Även att vi inte ses så ofta eller hörs varje dag så går det inte en dag utan att jag tänker på er gullungar:)


Är så avis på min bästa vän Anna som åker till thailand i 2 veckor, jag vill också med ju kan ligga i en väska hehe fast då får du köpa den största väskan som finns så jag får plats;) hehe men är glad för din skull att du får åka iväg till värmen i alla fall det förtjänar du<3

Från midsomras förra året i Borgholm:)


gulliga älskling

Hej på er, äntligen orkar man sätta sig vid datorn igen efter en stressig och lång vecka så man har varit helt död när man kommit hem så man orkar bara äta och ligga i soffan. Idag slutade jag i alla fall vid 17.00 så kom hem nu vid 19:) Samma sak i morgon vilket är skönt när det är sista dagen denna veckan innan helgen börjar för mig.

Och när jag kommer hem så ser jag en blombukett på bordet med en lapp från älsklingen:) Det var inte igår kan man säga det hände så va uppskattat:) Han är nämligen på träning ikväll så han kommer hem vid 9 tiden. Kanske att han hade lite dåligt samvete för att han ska ut på fredag och inte jag (jag har nämligen varit väldigt sugen på att gå ut nu ett tag) men det är firmafest och dom brukar man vilja hålla sig långt i från byggarbetare you know;) hehe blir bara en jävla fylla och killar som är skitfulla är inte det hetaste man vet usch.. Får se vad jag hittar på för känner att jag inte har råd med en riktig utekväll för nästa helg ska vi till Malmö så sparar tills då, fast man fått lönen då men man ska ju köpa massa julklappar också så pengarna går åt denna månaden som kommer.





Nu är det bara 3 veckor kvar på utbildningen, fan vad tiden går fort herregud. Sen tillbaka till det vanliga säljlivet men ska byta från kosmetik till damavdelningen så jag inte tappar allt från denna tiden så det är ju bra.  Men har varit väldigt kul denna tiden och denna veckan har varit hysterisk med att julen ska vara färdig så varit mest i fönstren och fixat och donat men väldigt kul. Jag gillar att göra fönster med allt pyssel och få allt perfekt:)

Nu ska jag nog skala lite potatis så det är färdigt så jag kan sitta vid tvn ett tag innan maten ska vara färdig. tänkte göra ugnsfalukorv med potatismos:)


Min bebis<3 

img_0423 (MMS)

Min bebis<3 


min kaka



Ser den god ut tycker ni?? ska smaka den nu tänkte jag så får vi hoppas på det bästa:)

Tim är i alla fall kanske snart färdig i Karlskrona och kör kanske runt 4 därifrån så det är skönt. Mamma och jag har letat farsdagpresent så nu är den färdig också:)



Bakelibak..

Jaha då fick jag ett ryck igen då hehe bakar chokladkaka med kokosglasyr:) visst låter det gott:)
Sätter in en bild när den är färdig:)

Idag är Tim och jobbar jobbigt nog i Karlskrona så vet inte när han kommer hem:( Hans klocka ringde vid 5 i morse men sov jag då?? Ne.. hade varit vaken från halv 3 vet inte varför men låg och kollade på serier på mobilen till 4. Ikväll ska vi hem till mina föräldrar och fira farsdag med middag så ska nog ta med mig lite muffins och kaka då:) I morgon är det Tims föräldrars tur hehe men sen är det hockey så blir ju inte så länge där.

Ha en bra lördag.

Taco och spelkväll med syster och svåger:)

img_0413 (MMS)

Taco och spelkväll med syster och svåger:)


Bokrecension nr. 3



Denna boken handlar om Constance "Clare" Briscoe om hennes uppväxt med en känslokall hatisk mamma. Hon va det oönskade barnet och blev aldrig älskad som sina syskon. Hennes uppgift var att ta hand om hemmet, städa, diska, laga mat, allt som mamman önskade. Så fort det inte va vad mamman tyckte om så blev hon slagen.
Det som tillslut fick henne att kämpa vidare var att hon ville bli advokat och bli vuxen så hon slapp sin mor.
Clare är född 1957 och allt började vid 5 års ålder, då allt bara gick utför.

Den här boken va riktigt gripande, man förstår inte hur en mamma kan vara så grym mot sitt eget barn. Man kunde inte slita sig från boken så läste väldigt snabbt ut den. Den är en bok ni bara måste läsa vilket mod och vilken kämpe hon är.

"Föreställ dig att din mamma flyttar när du är tretton år gammal och lämnar dig ensam kvar i huset, utan värme, elektricitet och mat. Hade du överlevt?"

Constance blev Storbritanniens första svarta domare.

Ni ser man får inte ens ligga i soffan sjä...

img_0408 (MMS)

Ni ser man får inte ens ligga i soffan själv hehe ligger på min sida:)


Bakat..

Nu har jag bakat också, det blev muffins och eftersom jag inte hade några frysta blåbär hemma så hittade jag i allafall frusna björnbär vilket också är gott bara att dom är så stora så tar över hela plåten hehe men ser goda ut ska ta en snart när den svalnat:)

tycker ni dom ser goda ut?? Dom ser mycket godare ut i verkligheten i alla fall:)

Min lilla katt tycker i alla fall det är skönt att jag för en gångs skull är hemma en hel dag fast var och handlade men det va inte så länge. Så hon är jätteklängig och vill inte släppa mig ur sikte, hon är för söt:)

Hon gillar att krypa in i platspåsar och lådor så här gömmer hon sig så fort den är lite öppen:)


Husmor:)

Hejsan hejsan,
idag är det fredag och jag är äntligen ledig, men vad gör jag på min första lediga dag? Jo städar och diskar som vanligt det blir så på fredagar så man slipper det resten av helgen. Man bygger på en massa tvätt och disk så det är bara att köra på. Så fredag är nu min husmor dag då allt sånt blir av och iväg och handla sen funderade jag på att baka men vet inte vad?? Kanske muffins såg på nätet jättesmarriga saker, tänk om man kunde baka så fina:)
Visst ser dom goda ut:) men så bra är jag inte så dom bli såna, jag håller mest tummarna på att dom inte bränds vid då förstår ni hur ofta jag bakar;) hehe



Nu har vi reaperiod på Lindex och har nu börjat med tag 2 betala för 1 på rean på damplagg så kom in och fynda. Mycket höstplagg finns med på rea och jag funderar själv på en militärgrön kavaj som är med hmm.
I denna veckan har jag bara varit på barnavdelningen och hängt om och gjort borden för julen skulle vara färdig i butik med barn så hängt upp bollar och granar vilket inte var lätt själv och tungt som fan va det. Så i onsdag tro fasen att jag svärde mycket på bollarna när en rad föll ner och drog granen halvt med sig:(
Så igår så började vi spela julskivan i butik, det känns väldigt tidigt men så är det när man jobbar i butik. Så man lyssnade på massa gamla godingar som alltid finns till jul och sen blandat med ny musik. hehe jag höll på att hänga om lilla flick och främsta väggen ska vara rött i och vi har fått in jättemånga fina klänningar som ser gammeldax jul ut lite hantverksjul så när man hängde den sidan och lyssnade på julmusik vilken julstämning man fick då herregud man började tänka på julklappar och julbaket, men sen skakade jag på huvudet va fasen det är bara mitten på november. Helt galet.

Nä nu måste jag åka och handla så jag kan få lite i mig också.

Visst se jag pigg och glad ut:( mår skit!!

img_0404 (MMS)

Visst se jag pigg och glad ut:( mår skit!!


seg...

Hej på er.
Har varit tyst några dagar för inte orkat sätta mig vid datorn när jag kommit hem eller på morgonen.
Idag är det onsdag och 2 arbetsdagar kvar innan helg, har fullt upp som vanligt på jobbet för nu börjar julen i butiken. Denna veckan ska barnjulen stå klar inne i butik men fönstren och dam ska vara nästa vecka så då blir det mycket. Men då är Emelie tillbaka och förhoppningsvis Linda för denna veckan kommer hon inte heller.

Fan vad jag är trött usch man hinner inte återhämta sig från lördagen förrän på fredag när man är ledig och därför längtar jag dit.

Jäkla snö också som börjar komma usch i Växjö snöade det nästan hela dagen så man ville inte titta ut, men det la sig inte på marken i alla fall men va skitkallt.

Farsdag på söndag hörrni, vad ska ni ge till pappsen? jag har ingen aning just nu men får titta på det i helgen.

Måste rusa, ha en bra dag.


Jättetrött

Idag är det söndag igen, helgerna går för fort man hinner inte riktigt koppla av och vila upp sig förrän det är ny vecka.
Igår va vi då hos Anja och Micke och vi hade jättetrevligt och mycket god mat:) tiden gick så fort så helt plötsligt va klockan 02.20 och vi hade missat sista bussen hem hehe så vi sov hos dom så vi la oss vid 4 tiden men jag kunde inte somna förrän vid halv 7 typ och sen vaknade man vid 9 igen så inte så härligt och nu ska jag snart på hockey. Skulle behövt sova men då sover jag väl inget i natt men blir i alla fall tidigt ikväll.
Varit en härlig helg i alla fall.

Nä vila lite i soffan innan det är dax att dra:)

6:e November

Hej på er!

Idag är man trött och seg både pga vädret och för gårdagen som va en bra och rolig dag:)
Åkte till Kalmar för att luncha med söta Sofie, det blev mycket skvaller och tittade i affärer, lika kul som alltid att umgås med Sofie:)
Men något som va mindre kul va att när vi satt på Ming Palace och åt så ringde Tim och sa att han va på sjukhuset, då hade han skurit sig på en kakelplatta och fick sy 5 stygn, det va inte så stort snitt och som tur va så nådde han aldrig den stora ådran som finns på underarmen. Men blir ingen match för honom i morgon då snittet sitter så dumt till och går hur lätt som helst upp med alla dom hockeyskydden på och infektionsrisken är så stor med all den svett och allt som finns i skydden, så vi får åka och titta istället.

Sen igår när jag va påväg hem från Kalmar så ringde mamma och undrade om dom fick komma och fika hos oss när dom ändå va på stan, så blev att brygga kaffe så hade dom med sig bullar och glass:)
Där satt vi och pratade ett tag sen Ringde Tims barndomskompis Kenny som är hemma över helgen med frugan och bebisen och undrade om vi ville komma förbi och prata lite och dricka lite öl så det blev det sen och va jättetrevligt och va hemma här igen vid 1.
Mådde väldigt lustigt kände nån slags panik i kroppen så jag började skaka och kunde inte stå still, ni vet när man typ står och stampar och vill gå vidare om nån står och pratar längre då får man ju kli i benen och vill vidare detta va 100 gånger värre och mådde allt sämre men ställde mig i duschen och gick över efter att jag stått där ett bra tag.

Ikväll ska vi i alla fall på middag och Anja och Micke ska bli riktigt kul:) hmm undra vad man ska ha på sig..

ska fortsätta fundera så får ni ha en bra lördag.

Fredag:)

Idag är det fredag och jag städar för fullt, det är det jag måste prioritera när jag väl är ledig och hemma för efter en vecka ser det förjävligt ut så plockar och donar som en galning. Men nu va jag tvungen att sluta men har mycket kvar. För ska träffa Sofie i Kalmar vid 13 luncha och skvallra lite och innan ska jag köra förbi Tims jobb och ge han nya linser.
Skulle försöka prioritera träning men ville sova till 9 i alla fall men vaknade vid 8 sen upp börjarde diska och plocka i köket så jag måste prioritera städ och sånt före för att jag ska trivas i mitt hem vilket är väldigt viktigt, jag vill vara stolt över mitt hem och inte skämmas över det om någon skulle komma förbi. Sen vill jag ju träffa vänner som jag inte hinner träffa annars så det går faktiskt också före.
Så jag har lite andra prioriteringar än träning just nu eftersom är man borta från klockan 7 på morgonen till 8 på kvällen, då åker man inte och tränar för då ställer man sig och lagar mat direkt tills Tim kommer hem från TRÄNINGEN och sen äta sen går jag och lägger mig. Jag trivs inte med min kropp men just nu så orkar jag inte stressa för att hinna få in träningspass så tänker på hur mycket jag äter istället.
Jag vill ha kvalitetstid med Tim med och det får man inte under veckorna för han tränar så mycket och då vill inte jag också dra iväg för att träna utan vara hemma så vi kan umgås lite när han kommer hem. Så jag hoppas vi kan hitta på lite saker i helgen så man mår bra, för det gör jag inte till hundra procent om inte jag kan koppla av och bara ha det skönt tillsammans med Tim och hitta på saker, då kvittar det hur mycket jag tränar psykiskt mår man inte bättre.

Längtar tills i morgon också då vi ska på middag hos Anja och Micke, vi har inte setts sen bröllopet så har lite att ta igen och titta på bröllopsfilmen och lite sånt:) Ska bli jättekul:)

Nä måste nog äta något innan jag åker för glömde sätta mig och äta frukost så får bli några knäckebröd eller nått gott.

Kommer med en bokrecension senare idag om min 3:e bok som är jättebra:) missa inte det!

"Hedern har sitt pris"

Äntligen är det torsdag och jag tar helg nu:) Efter jobbet började jag känna ett sug efter att gå ut va ett tag sedan man va ute riktigt och behöver det snart känner jag. Någon som har lust att dra ut nästa helg??

Nu kommer min andra bokrecension av den andra boken jag läst, den heter "Hedern har sitt pris" och handlar om en kvinna från Pakistan som blir dömd av byrådet att utsättas för kollektiv våldtäkt. Men hon bestämmer sig för att kämpa för sin rätt att leva ett normalt lite så hon anmälde våldtäktsmännen i byn som var av en större klan som hade lagen i sina händer och ingen polis i det området vågade göra så mycket.
Hon fick detta straff för ett påstått brott hennes tolvårige bror hade gjort (men där räckte det med att han synes på samma fält som en dotter av deras klan samtidigt så var hoten och lögner igång).
I såna små byar som denna så är det mycket svårare för kvinnor att leva då det ofta finns ett byråd och där oftast döms kvinnor för saker de inte gjort. Kvinnor får inte titta på någon av det andra könet då straffas hon hårt och samma sak med om hon ens tilltalar dem.
Den va bra men inte så tjock bok så allt hände på en gång sen va det slut så det va lite tråkigt, men hon är en sann hjältinna att våga stå upp för sina rättigheter i ett samhälle där kvinnan inte har någon rätt alls.

I boken startar hon också en skola för flickor i byn just under den tiden då rättegången var igång, hon fick bidrag av stora organisationer i hela världen och inbjudningar till kvinnliga konferanser så man förstår hur stort det va att en kvinna under sådana förhållanden vågar så mycket som hon. Och kollektiv våldtäkt är inget vanligt utan det kan hända i just såna byar hon bodde i och väckte också hat världen över och stöttade henne.


El choco

Nu har jag varit ungefär halva tiden på min utbildning i Växjö och har nu också hunnit läsa ut 3 böcker:) Det är rätt skönt att börjat att läsa böcker igen gör det varje dag på tåget och läser mest sanna berättelser för dom berör mig mest och är därför lättare att läsa.

Detta va den första boken jag läste ut, den heter El choco och handlar om Jonas Andersson från Kungälv som hamnade i fel gäng och blev småkriminell för att få tag på pengar. Han fick ett uppdrag om han ville tjäna en stor summa pengar och det va att åka till Bolivia och smuggla ut knark till Sverige. I Bolivia är knarkhandeln väldigt stor och man kan muta sig till poliser och högt uppsatta män. Alla går att köpa till rätt pris där och då skulle det inte vara så svårt.
Han tog en semester samtidigt och träffade sin nuvarande fru och mamma till sina 2 barn där, hon va från Bolivia och visade honom runt städerna. Men så kom den dagen då han skulle till flygplatsen och smuggla ut knarket då han blev tagen och satt i det mest ökända fängelset i Bolivia där satt han i 8 år.
I boken får man följa med han i hans vardag på fängelset och vilka personerna runt honom var och deras historier. Och hans kamp att få komma hem tillsammans med sin fru och sina barn till Sverige.

Denna boken va jättebra och rekomenderar den varmt, man får verkligen veta hur allt fungerar i Bolivia och hans liv var och hur hans tankar gick hela tiden. Han lever idag som en arbetande familjefar och lagt allt kriminellt bakom sig för efter allt som hände i fängelset så bestämde han sig att aldrig mer sånt.

Läs den, ni kommer inte bli besvikna:)

Detta va den första boken jag läste och kommer en recension i morgon också med den andra boken:)


Stylingexpert

Jaha då va man stylingexpert nu då;) hehe ne inte riktigt kanske men har lärt mig jättemycket idag av Malin från Vetlandabutiken. Hon är sjukt duktig på att göra snygga skyltfönster hon får till det där lilla extra som ingen annan och hon var min lärare idag så nu jäkla ska hon få konkurrans;) Tycker det är kul att göra fönster och nu har jag mycket att sträva efter och ska ha så fina fönster som hon:)

Det var rätt skönt att sluta vid 5 idag känner att jag va rätt slut i benen och vi hann jättemycket på den tiden och hon skulle köra hem så va lika bra att sluta då. I morgon blir det att hänga om en del av dam som blivit rätt tomt efter rean började och att jag va tvungen att ta många plagg till kampanjytan.
Trivs väldigt bra i Växjö kommer bättre och bättre ihop med alla och har kul på jobbet:) Och känner att dom förlitar sig mer på mig nu och vet att jag kan eftersom jag är själv nu när Linda är sjukskriven denna veckan.

Ska väl försöka komma igång med maten nu, men orkar inte laga kyckling för vet inte vad jag ska göra.

Längtar tills fredag då jag och Sofiestumpan ska ses i Kalmar och skvallra satan:) Det är ju ett tag sedan vi gjorde det så har mycket att skvallra om:)
Sen på lördag så ska Tim och jag på middag hos Anja och micke, har inte setts sen bröllopet så nu har vi mycket att ta igen:D

Nä ringa mamsen som säkert undrar vart jag tagit vägen hehe brukar ringa på kvällarna men ibland när jag jobbar såhär så orkar jag inte prata med någon alla dagar och då glömmer jag ringa när jag kommit hem så nu är det nog dax.

Hörs i morgon efter ännu en dag på jobbet:)

Ser lite roligt ut med alla röda äpplen på helt kala träd.


1:a November

Jaha då va denna stressiga dag över herregud vad man sprungit fram och tillbaka. Skulle göra kampanjeytan idag och det tar hela dagen och på de så ska rean förberedas tills i morgon så fick springa och hjälpa dom med strukturen så slutade med att jag slutade jobba vid halv 7 och precis när jag kom utanför dörren så står bussen där så blev till att springa lite.
Maten va i alla fall klar när jag kom hem så va skönt:)

I morgon så kommer Malin från Vetlandabutiken och vi ska ha fönsterskola ihop för hon är superduktig på fönster så jag hoppas jag kan bli lika duktig som hon:)
Linda är sjukskriven denna veckan så är själv hela denna veckan också så man känner lite smått panik men ska nog få ihop det:) Alla är så gulliga och tror på mig:)

Nu är det babyboom runt en hehe för min kompis Hanna är gravid och är jätteglad för hennes skull (kan ju köpa massa bäbissaker) och nu ska Tims kompis också ha barn och bara 2 veckor efter Hanna hehe alla blir samtidigt känns det som vad hände i somras egentligen?? missade jag något??;) "jag väntar nog ett år till* hehe

Och så får man sms av syster och undrar om vi har lust att ta en weekend i Malmö snart men Tim har match varje söndag men just den söndagen hon hade tänkt hade han inte det, men vad är det då?? LAGFEST (obligatoriskt enligt Tim) så jag söker nu en weekendpartner som har lust att spendera en helg i Malmö med mig?? hehe blev värsta annonsen hehe. Hur ofta tar man en weekend lixom hallå??!! typ en gång om året på semestern och nu när jag ändå är ledig varje helg så vill ju verkligen åka iväg så får se hur jag gör jag känner att jag behöver komma iväg lite.

Nä nu ska jag sätta mig i soffan och vila min rygg lite.




RSS 2.0