Primalisten.com

Denna bloggen kan ni gå in på om ni skulle vilja testa lite paleorecept:)
Patriq tränar på Crossfit Kalmar och är också med i utmaningen. De recept jag tagit kort på kommer ifrån hand recept:)
Eller läs bara mer om vad paleo handlar om.



Dag 26: massa att göra

Ja nu äntligen sitter jag i soffan med mitt te:) har jobbat till halv 3 sen skulle jag tränat men blev inte så utan hamnade i syrran nya hus, hon behövde smakråd om några saker.

Sen hem fixa mat, det blev tonfisksallad idag med citron och vitlöksmajonäs:)
Sen blev det att betala alla räkningar. Efter det kände jag att det blev inte mycket pengar kvar hos mig så la ut lite mer saker på auktion på tradera:) Lite kurslitteratur från den kursen jag läste i höstas om idrott, huliganism. Så är ni intresserade av såna böcker så kolla mina auktioner "izza_86" bra priser!!


Dag 25: fullspäckad dag

Ja nu ska jag snart dra iväg till Kalmar på hemliga saker, sen efter det ska jag träffa min söta vän Anja. Inte långt kvar till bebisen kommer nu Anja:D
Börjar jobba vid 14-19 sen vid halv 8 ska vi på jobbet ut och äta sen bowla på Harrys:) ska bli kul hoppas bara dom på Harrys blir kinkiga för att jag ska specialbeställa men det får dom ta.

En aning träningsvärk i hade Roxy rumpa idag, gutt!:) träningsmotivationen är tillbaka så nu kör vi 4 dagar i veckan:)


Currygryta med kyckling

Detta är supergott men är för de som gillar stark mat (innehåller färsk chili och röd currypasta) man kan minska på detta men inte lika gott.
Ha en kanna vatten redo och bränn några extra kalorier av hettan;)


Uppiggande

Nu är man äntligen hemma efter jobb 7-16 med inventering och sedan storhandling, så nu är kyl och frys fulla med veckans mat:)
Och så köpte jag mig en lite dricka jag tänkte testa, pauluns kokosvatten naturell. Har bara druckit med smak av mango och passionsfrukt men den är för söt så får inte ta den. Men denna va sisådär god, fick skvätta i lite citronjuice för att få lite mer smak:(
Sen när jag kom hem så väntade min glossybox på mig:D den piggade upp, men ska inte visa bild på vad det är i då några vänner också prenumererar på den och kanske inte fått den än:) vill ju inte förstöra månadens spända överraskning;)

Nu dax att göra mat, idag blir det currygryta med kyckling:) supergod!!


Mina skäl..

Detta inlägget skriver jag bara för att andra ska förstå varför jag gick med i denna utmaning.
Så här sträng mot mig själv under denna månaden gäller bara denna månaden men kommer ändå inte tillåta mig själv att unna mig saker hela tiden för det.
De som verkligen inte förstår och tycker du lever bara en gång så man ska inte tvinga sig till att hålla igen på godsaker.
Då säger jag bara att jag vet att man lever bara en gång, det är därför jag gör det här!
??
Jo jag lever bara en gång och då vill jag någon gång känner mig bekväm i mig själv och känna mig snygg och trygg i alla kläder och under sommaren bikini. Inte vägra åka till stranden pga att jag känner mig för mullig för att vilja vara bland folk. Jag vill också kunna älska min kropp.
Detta är den grej som får mig motiverad att köra igång för jag vet själv att jag kommer inte vara redo för barn förrän jag älskar mig själv det går inte!
Då undrar ni kanske ja men borde du vara tillsammans med någon om du inte älskar dig själv då talesättet är älska dig själv innan du kan älska någon annan.
Ja jag älskar Tim och mycket för att han förstår mig och vet hur dåligt jag mår pga min kropp och är väldigt stöttande, därför kan jag älska honom fullt ut!
Lever man inte livet för att man skippar ett glas vin eller en kaka? Snarare att man lever livet bättre om man har kontroll så man slipper tänka på sina brister.


Härligt trött

Ja just nu sitter jag och väntar på maten ska bli klar och att Tim kommer hem. Va och tränade efter jobbet idag, skönt trött i kroppen nu. Jag stapplade in i rummet med fria vikter bland alla muskelkillar, kan säga att blickarna från dom va både förvånade och ändå schysst sen va det inte mer med det:) tjejer va inte så rädda de tycker det är grymt med tjejer som vågar ge sig på fria vikter och du blir inte uttittad;)
Fick till och med tips och peppande kommentarer när de tyckte jag hade bra teknik:)

Ska sätta mig ner och göra en veckomatsedel så jag kan storhandla mer smart än att köpa hem för mycket eller för lite så man får småhandla hela tiden vilket slukar pengarna fortare. Så sista veckan nu vill jag inte tänka på vad jag ska göra för mat hela dagarna utan det ska vara färdigt:)
Idag blir det köttfärsås och blomkålsris:) mumssss!!
Hann göra en stor bananpannkaka innan också så frukosten är fixad för veckan:)

Imorgon blir det att börja jobba vid 7 då vi har inventering så får äta lite mer till frukost och ta med mig två kokta ägg då resten har frukostfika med frallor. Sa att jag fixar mitt egna så dom slipper tänka på det:)

Nu är jag hungrig, sen ner i soffan och dricka te och inte mer ikväll:)


Dag 23: en vecka kvar

Ja nu är det exakt en vecka kvar på denna utmaningen:) igår kväll hade jag en seg kväll då jag tänkte på massa gott och kände hur låååång denna vecka kommer blir men får bita ihop och bara köra:) ska träna efter jobbet idag, kanske va rastlös igår så kan va bra att träna idag:)
Kalaset va lyckat då syster och dom hade gjort grekisk pyttipanna. Man bara lägger hackade grönsaker av olika slag, potatis och tunna bita kött, som i detta fallet kyckling i sen in i ugnen till köttet är klart. Vi fick ju plocka bort potatisen och fetaosten men va gott:) sen fick vi fruktsallad medan resten åt bakelser med frukt och grädde ( kommer inte ihåg vad de heter) men jag va nöjd då grädde ändå inte är min grej:)

Nä nu äta upp frukosten sen iväg till jobbet.


Dag 22: god morgon

Ja god morgon är det:) vaknade nu halv 9 av att Tim kommer in med en bricka frukost och det va pannkakor:) riktig lyx. Inte vanliga pannkakor utan på paleo vis men luktade som vanliga:) så goda och nu sitter jag i sängen med en kopp grönt te:) härlig morgon, sen får man väl ut och gå innan vi ska på kalas för idag fyller min sötaste systerdotter/gudbarn 1 år tiden går så fort men den härligaste unge jag vet:)❤


Kvällens film:)


Dag 21: lördagkväll

Sitter just nu i soffan med filt, helt slut i kroppen. Jobbade till 14 sen blev det träning så körde slut på mig själv så är skönt trött i kroppen nu:) har precis ätit och sen blir det lite snacks och nyinköpt te:) har en katt som är lite knäpp men lägger sig platt på rygg hela tiden;)

I morgon är det kalas för Maya fyller 1 år så köpt födelsedagpresent till henne idag:) blev en "pusselmatta" en färgglad matta i skumgummi typ som man pusslar ihop. Jätte ta i sitt rum när man lekar så man faller mjukt:)

Ha en trevlig lördag alla!


Filmtajm

Nu blir det film:)


Fredagkväll

Hemma från jobbet och nu är maten i ugnen. Det blir baconinlindad fläskytterfile med klyftpotatis (av sötpotatis), rödlök, soltorkade tomater och oliver i ugn:) (fläskfilen är packad med soltorkade tomater och röd currypasta) mmm ska bli gott:)

Och s har jag en klängig katt efter mig också;)


Dag 20: 10 dagar kvar

Ja nu är det bara 1 1/2 vecka kvar på denna utmaningen, börjar bli segt då man hela tiden tänker på vad vi ska göra för mat och hur man ska kunna mysa till det lite extra för att det är fredag eller lördag. Vi äter ju ugnsbakade grönsaker och kött som vardagsmat och andra saker vi brukar som helgmat får vi inte äta.
Men vi har i alla fall satt upp regler som vi måste följa efter utmaningen för att inte gå in i en svullnad.
• vi väljer att lördag är den dagen i veckan vi får unna oss något gott typ godis och alkohol/cola;)
• men för att få unna sig det måste vi ha tränat på nått vis under dagen.
• inget gottis pga hunger mitt iveckan.
•Fortsätta med "vardagspaleo" då man får ta i mejeriprodukter igen.

Nu ska jag lyckas!! That's it!


Kaka

Här är vår banan och hallonkaka, krävs mycket frukt för att få upp smaken då inget socker är i. Men god ändå:)


The 4400

Sitter i soffan och tittar på min nya favoritserie. Resten har somnat för ikväll;)


Kycklingsoppa

Blir det ikväll, väldigt enkelt och gott:) Tim fick för sig att testa på att göra en kaka med hallon och banan så får se hur de lyckas, så den är i ugnen:)


Dag 19: fortfarande ledig

Ja ovanligt nog är jag ledig idag också vilket är så skönt då man kan göra lite som man känner:) har ätit frukost och ligger och slöläser Aftonbladet i sängen:) slapp start kag vet men en tvätt är i tvättmaskinen så väntar på den och att syster ska höra av sig då jag ska hjälpa henne i huset idag.


Vill ha!!

Här är mina snitzlar med färdiga att steka:)

Hm ska få in en vårjacka jag vill så gärna ha men är redan slutsåld på nätet och verkar inte som butikerna här har fått den än så sitter på helspänn.


Lyxmat

Ja till middag ikväll blir det egenpanerad snitzel med massa godheten i ugnen:)


Dagens lunch

Till lunch tog jag kycklingbitar med kokta morötter, pizzasallad och majonässås:) ska bli gott sen iväg och handla lite.


Dag 18: hemmaträning

Idag är jag ledig och har precis kört ett träningspass. Blev idag ett 21,15,9 pass med burpees och svingar (vikt svingas från knäna och rakt över huvudet) tiden blev 7.55 inte så bra men hatar burpees värsta grejen som tar kål på mig.

Men nu är det gjort så nu kan jag njuta resten av dagen, fint väder är det också så blir nog en promenad också:)


Dag 17: trött

Idag har man varit produktiv på jobbet så är trött. Har precis ätit klart middagen som blev torsk i ugn med panering över (kokos,mandel,vitlök,persilja). Sen gjorde jag mos av palsternacka och sen borde jag en egen "pizzasallad":) mycket och jättemätt. Blir soffan med en kopp rött te snart och kan somna sittandes.
I morgon och på torsdag är jag ledig, ska bli skönt se om syster vill ha hjälp i huset då Mayas 1 årsdag är på söndag och syrran vill ju så gärna flyttat in lite så man kan fira henne i huset:)
Tack och god natt!:)


Dag 16: jobb

Sitter här på min lunchrast på jobbet och tittar på när snön faller från taken (dom skottar på taken). Skulle jobbat till 14.30 men blir heldag då en av goingarna inte mådde bra så tog heldag för nu jäklar ska jag tjäna så mycket pengar jag kan, då alla vet att januari-mars är väldigt dåligt inom handeln så man tar de tider man kan. Jobbar 4 lördagar i rad nu också men är också självvalt:) Tim blir nog glad då han kan samtidigt åka till Kalmar och träna då jag ändå ska in;)

Hoppas energin håller sig över strecket idag så inte de två sista timmarna blir jättesega.

Sån jäkla träningsvärk i armarna! Mest i vänster längst upp på överarmen i armväcket. Så jag som måste sträcka mig för att nå allt blir inte skönt men ser nog roligt ut då man kommer halvvägs med armen sen står man och tänjer sig uppåt;)




Söndag kväll

Då va denna lediga dag snart slut och jobb i morgon. Har nyss ätit middag, sötpotatisplättar blev jättegoda tillsammans med stekt bacon och lingon:)

Är helt slut, min energi är inte på topp än blir trött tidigt på kvällen men vilade inte länge direkt i eftermiddags utan helt plötsligt stod jag och dammsög lägenheten och diskade mina nya muggar och plockade. Sen satte jag mig ungefär en timme sen va det dax för middagsförberedelser, typisk dag för mig jag sitter sällan stilla hemma det finns alltid att göra.
Men nu rör jag mig inte mer ikväll förutom att gå och lägga sig i sängen!


Lunch

Idag gör vi en fritata till lunch på rester vi hade kvar under veckan i köttväg. Väldigt lätt och gott:)
Har varit ute och gått och varit hos tims föräldrar en sväng då vi gick ut med deras hund. Kollar nämligen på solresor till augusti så man längtar nu:)
Har inså hunnit åka till kvantum och köpt mina fina muggar och slängt de gamla:)
Nu kan man sitta i soffan lite och ta det lugnt.


Dag 15: halvvägs

Då va vi halvvägs in i utmaningen:) sötsuget har försvunnet
Så nu är det lätt att köra detta så ska nog gå vägen:) man börjar känna skillnad på kroppen men tänker inte väga mig eller nått förrän utmaningen är slut.
Ligger här i sängen och kollar på nyhetsmorgon, Tim kom med frukost på sängen då han vaknar tidigt.
Har värk lite överallt idag då jag tränade flera olika muskelgrupper igår men mest ben och axlar.
Idag blir det lugnt, ska ut och gå och sen till kvantum och köpa koppar då vi har så många olika förutom våra Filippa K.


Dag 14: träning

Idag har man jobbat till 14 sen va jag för första gången sen typ maj och tränade på nordic club:) Det va skönt när det va över;)
Sitter i soffan och vilar lite innan vi ska laga mat, ikväll blir det hamburgare ska bli gott:)
Har en katt i knät som är trött och kelsjuk:)


Middag

Blev kycklingnuggets tillsammans med sötpotatis i ugn samt curry majonäs och sallad. Supergott och jätteenkelt.

Paneringen på kycklingen är gjord av kokosflingor, mandel, basilika, salt och peppar. Man kan köra i en vitlöksklyfta om man vill. Kör allt i en mixer sen tar du som vanligt rör ett ägg i en skål. Doppa kyckling i ägg sen panering och sen i stekpannan för att få gyllenbrun färg. Lägg dem sen i långpanna för att ha dom i ugnen i 10 min 175 grader:)


Maya

Maya va jag och hälsade på idag, hon blir alltid lika glad bär hon ser mig:) mysigt när hon låg på golvet framför barnprogrammen och sov och man hör ingenting. Så efter en timme tittar man in då ligger hon så lugnt och tyst och tittar på tv och när hon ser att jag kommer in så ska jag lägga mig bredvid så hon klänger sig upp på en och fortsätter titta:) sååå mysigt har vi haft de. Sen blev det en promenad så hon fick åka pulka vilket hon tycker är kul men fan va kallt det va.


Vila

Tar en time out och sätter mig i soffan med en kopp rött te innan jag börjar med fredagsmiddagen. Idag blir det egengjorda kycklingnuggets med currymajonäs:)


Dag 13: ledig

Ja idag är jag ledig och det snöar ute så skönt att behöva köra så långt:)
Ska ut en sväng till mamma och pappa, se hur dom har det och busa med min gullunge:)
Idag blev det ändring på frukost då jag hade lite mer tid så blev äggröra med prosciutto och avokado:) man äter lyxfrukost varje dag på denna "diet" så klagar inte:) men går åt så jäkla mycket ägg med bananpannkakan så tur mina föräldrar har höns:)
Sen ska jag lägga upp lite kosmetik på tradera som jag inte använder som är helt nytt. Kolla gärna dom ikväll heter izza_


Dag 12: bankmöte

Ja idag har vi varit på bankmöte angående lånelöfte för husköp. Vi är väldigt sugna på huset i Smedby, eller borde säga va sugna efter att vi pratat med banken. Vi blev inte direkt klokare efter mötet hur det såg ut snarare mer förvirrade. Så inget bra möte med en ung kille som vi inte haft innan. Han va tvungen att ha en till som tittade på kalkylen för att kunna godkänna lånelöftet vilket vi inte varit med om innan. Men vi avvaktar med huset se om det är nån som budar på det.

Nu är det i alla fall soffläge och kollar på en serie vi fastnat för som vi ser via Netflix:) aldrig sett the 4400 men bra är den!:)


Energibrist

Tänkte att idag skulle jag skippa kaffe så drack bara grönt te på förmiddagen. Det va ett STORT misstag, för vi 5 va jag så trött och orkeslös så visste inte vad jag skulle göra. Så de sista två timmarna på jobbet va riktigt segt:(

Ligger under min filt i soffan med huvudvärk + nackont och helt slut i ryggen vilket nog kommer från inventeringen.

Idag började halva reapriset hos oss så kom och fynda innan det tar slut!:)

Saknar min gullunge:)


Dag 11: frestelser på jobbet

Ja här sitter man och äter sin goda lunch och efter blir man oftast sugen på nått gott och då är detta fikarummet inte bra kan jag säga;)


Dag 10, inventering

Ja idag har jag varit med och inventerat i nybrobutiken mellan 7-14 tillsammans med ett härligt gäng:) på lunchen fick jag gå till banken och be om en tid för huslånskoll för sitta i telefonkö en halvtimme hade man inte tid med så lättare att gå dit, så på torsdag ska vi dit så får vi se vad som händer angående hus:)

Tim har varit hemma under eftermiddagen då han spytt och mår dåligt. Bara det inte är nån vinterkräksjuka så är jag glad!

Nu ska jag äta middag, blev enkel köttfärsgryta med chorizokorv, champinjoner och krossade tomater med basilikakrydda i:) enkelt, snabbt och gott:)


Dag 9: funderingar

Ja vi sitter här efter att ha ätit en god kycklingcurry gryta och kollar på idrottsgalan och läser besiktningsprotokollen på de två hus vi kollade på igår. Vi är väldigt sugna på det i Smedby men besvikelsen va att troligtvis måste drenering göras och huset kostar redan för mycket men är inte värt det så skulle ge ett skambud då vi va de ända där igår och är visning imon. Men får se, det är svårt och jobbigt då man verkligen tyckte om huset:(


Dag 8: husvisning

Idag har vi varit på 2 husvisningar, en i Smedby och en i Lindsdal. Vi är rätt sugna på det i Smedby med en aning högt pris med får se:)
Efter dessa två åkte vi till Rasta för att äta så tog lax och sallad:)
Tim skulle vidare till Uddh från crossfit på fotboll, jag va också bjuden men behövde vara hemma lite också så jag kunde städa ut julen här hemma och vila för energinivån är inte hög denna helgen.
Min katt gillade inte när granen plockades ner och hängde sig i den och kollade på mig:) stackarn som älskade att ligga under granen som en trygg plats men nu är hon tillbaka i mitt knä istället:)

Senare blir det att laga mat, tagit upp skinkstek så får se vad jag gör.


Frestelser

Nu är vi hemma från kalaset, är helt slut så skönt att krypa ner under filten.
Till mat på kalaset va det tacos och där kunde man ju käka köttfärs och grönsaker men kalaset hade en väldigt jobbig och utmanande del och det va fikat. Jättefin tårta och min favorit drömtårta:( så satt där och drack kaffe och tittade på när andra åt. Men klarade mig, bara att på vägen hem hade vi en stor tårtbit som extra passagerare då tims ena bror inte va med och ville ha hem en bit så visst tog vi med oss;)
Annars har jag haft väldigt lite energi i kroppen, suttit trött på kalaset men såna stunder kommer man nog ha lite då och då.


Dag 7: ledig

Äntligen ledig helg men inte lugn och ro, mysa i soffan med min mysiga filt nej. Vi ska snart in till Kalmar köpa födelsedagpresent till tims kusin som fyller 7 år idag, så blir kalas vid 3. Men först ska Tim träna så då sitter man där och tittar eller tar jag mig en runda på modehuset så länge:)
Kollar på premiären av morgonpasset på tv:) bästa som finns att lyssna på varje morgon:)

Kommer väl få en chock hur mycket snö det är i Kalmar, här är det typ högst en decimeter.

Känner hur tufft det kommer bli angående kosten idag då kalaset börjar 3 mitt emellan lunch och middag så får se hur man gör, får väl ha med mig nötter eller nått så jag inte är döhungrig innan kalaset.

Ha en trevlig lördag alla.


Te efter maten

Man ska ju helst inte dricka kaffe på kvällen för att inte störa sömnen då man behöver mellan 7-8 timmars sömn för att fungera under denna period. Så för att kunna dricka nått varmt så ta rött te, det är väldigt gott och utan koffein:)


Kvällens middag

Blev sallad med gravad lax, avokado och ägg med lite balsamvinäger över:) istället för fredagsvinet blir det Ramlösa äpple bara för att unna sig nått annat än vanligt vatten med citron;)

Tim ska sen in till Kalmar igen för att gå på bio med några Goa grabbar från crossfit Kalmar:)

Riktigt jävligt va det att köra hem från Öland idag, när man kom ner på E22:an kunde ingen köra snabbare än 50 för man såg varken vägkanten eller körfilerna och man slirade runt i över e decimeter snö. Då va jag rädd kan jag säga då vissa tyckte dom kunde köra om i det och fick avbryta för höll hela tiden på att slira över mot bilarna (idioter). Jag är väldigt sällan rädd för väglagen är väldigt lugn men andra människor gör en mörkrädd då de tror de har värsta superbilen med superdäck. Nä då stannar jag hemma för att slippa riskera mitt liv för att någon tycker sig kan köra bättre och fort, 1 sekund räcker och du har tappat kontrollen!


Dag 6: TRÄNINGSVÄRK från helvetet!

Andra dagen med träningsvärk är alltid värst och fy fan vad ont det gör i låren kan ju knappt sätta mig och kommer knappt upp igen. Sätta sig i bilen gör man genom att häva sig ner i sätet;)
Vilket väder, idag är inte kul att jobba på öland och självklart jobbar man lite längre än vanligt så får se hur insnöad man blir tills klockan 4:(
Blir själv hemma ikväll så undra vad man ska hitta på för mat till sig själv.

Gick heller Inge vidare på musikquizen för mitt lag men vi får testa Harrys, verkar som att där är det lättare så vi i alla fall kan få tröstpris;)


LunchDax

Haft besök av mamma, syster och systerdotter nu på förmiddagen:) lika kul som alltid och Maya är en duracellkanin som alltid;)
Precis innan hade jag hängt ut fler talgbollar till fåglarna och innan dom skulle åka såg vi att det va väldigt mycket fåglar och åt och några man aldrig sett innan med vitt huvud och fin teckning på ryggen.
Nu har jag i alla fall ätit lunch, blev prosciutto med äggröra och avokado. Jättegott och fort att göra, måste ha med mig middagen till jobbet då jag ska till o'learys efter och vill inte beställa in nått då man oftast får något dåligt till som är svårt att motstå;)


Dag 5, träningsvärk!

Japp mina lår är stela som fan kan man säga hehe går som stelopererad;)
Annars känns fortfarande inget, tycker det verkar väldigt konstigt då socker va nått man förbrukade rätt mycket innan men kanske inte va nått beroende som kroppen helt enkelt klarade sig utan.
Och snö har det kommit idag med hoppas bara det inte blir superhalt utan det kan hålla sig kallt och snö oc inte regn nu ett tag.

Jobb 14-19 sen blir det musikquiz på o'learys men ett härligt gäng jobbtjejer:)



Köttfärssås med blomkålsris

Blev det idag till middag, riktigt gott med "vanlig mat" vi äter ju normalt sätt aldrig pasta eller ris och väldigt sällan potatis så vi gör ju aldrig vanlig köttfärsås. Nu blev det så gott och blomkålsriset va också gott och enkelt att göra.
Du river ett blomkålshuvud grovt med rivjärnet och häller ner det i kokande vatten 10 sekunder sen häll av i durkslag. Jag tog en handduk och hällde det i så jag kunde krama ur det riktigt:)
Ännu en enkel dag i utmaningen fast jag varit hemma hela dagen och då blir man ibland rastlös och hungrig och då kan vad som helst slinka ner;) men höll mig mätt och lugn hela dagen:)


FrukostTips!

Jag äter nu bananpannkaka till frukost. Väldigt gott, proteinrikt och väldigt mättande:)
Den är väldigt enkel att göra, jag dubblade receptet och gjorde den i en lite större ugnsform så den räcker till 4 frukostar.
Till har jag lite bär över, supergott!

Ingredienser
2 personer

1 banan
5-6 ägg
1 stor klick mandelsmör (eller bara mandelmjöl)
1 tsk salt
Mängder av kanel
Tillagning

Häll alla ingredienser i en mixerkanna, eller mixa med stav.
Grädda 20 min i ugnen på 200 grader, eller tillaga i stekpanna.

Man kan som jag hacka mandel och strö i smeten när den ska in i ugnen vilket också gör den mer mättande och godare:)


Dag 4, träning

Idag är jag ledig så man tvättar och donar. Har precis tränat första gången på jag vet inte hur länge då jag haft förkylning efter förkylning men nu va den så pass bra så passade på idag:) vill ta det lugnt i början så började med en powerwalk på 4 km för att bli varm sen kom jag hem och körde 21,15,9 pass med knäböj med 5 kg extravikt och till det tog jag (vet
inte vad det heter) men situps med sidorotation med 5 kg.
Kände yrsel efter powerwalken men tog några djupa andetag och körde på, så känns bra nu när man är klart:)

Inga andra tecken på "abstinens" för sockeravgiftningen än då det brukar komma runt 4:e dagen men ska inte säga nått då det lika väl kan slå till;)
Nu ska jag njuta av min lediga dag, sen blir det laga middag, har bara tagit fram köttfärs men inte vad jag ska göra än kanske chiligryta.


Middag som man kan äta massa!

Ikväll när jag kom hem hade Tim gjort kycklingfilé med rotfrukter i ugn och till det gjort en currymajonäs. Sjukt gott är det och ni som inte ätit sötpotatis innan GÖR DET och ni måste gör den i ugnen, mycket godare än vanliga klyftpotatis:)


Energi

Sitter på en kvarts fika på jobbet, måste få upp energin lite då man börja känna sig rätt så trött i kropp och knopp så får bli sista koppen kaffe för dan och lite rostade nötter:)

Min lunch blev som ett stort test för mig då jag behövde in till kvantum och köpa lite grönsaker. Normalt sätt så när jag har lång lunch går jag in där och handlar och får alltid med mig nått gott som t ex cola zero eller en chokladbit. Nu när jag gick in där så kände jag bara hur suget kommer som en stor våg och kände att jag måste ut härifrån fort annars grabbar jag tag i nått jag inte får. Jag lyckades ta mig ut utan nått dumt köp:) men sista kvarten på fika fick jag göra saker för att sluta tänka på sött och omfokusera (lätt när det alltid står kakor och godis på fikabordet). Men lyckades!:)


Dag 3: frukost

God morgon på er nu är jag uppe och ska äta min goda frukost bananpannkaka med bär:) just nu är jag jättetrött men piggnar nog till förhoppningsvis annars blir det jobbigt att jobba till 19 ikväll. Ska ju göra skyltfönster så då brukar det gå bra:)
Tim får göra middagen tills ikväll då han hinner hem först så det blir kycklingfilé med ugnsbakade rotfrukter och egengjord currymajonäs:)

Ha en bra dag ni där ute!


Laxgryta

Gjorde min egenkomponerade laxgryta ikväll, kände hur jäkla misslyckad den blev men sååå god!:) maten ska väl se misslyckad ut för att vara god;)

•Tärnade 8 laxfileer
• Hackade en gullök
• Rev 2 morötter med rivjärn
• Hackade 2 spetspaprikor
• 2 dl frysta ärtor
• 2 burkar kokosmjölk

Fräste lök och paprika i en gryta, la sedan i laxen och rörde runt. Sen la jag i ärtorna och hällde i kokosmjölken, saltade och pepprade rätt mycket sen hällde jag i dill (man får hälla i rätt mycket för att få smak men man får smaka av efterhand). Lät allt bubbla ihop så laxen smulade sig.
Till hade jag kokt spenat och 1/3 sötpotatis vi haft i ugnen.

Nu har jag gjort klart morgondagens lunch och mellanmål då jag jobbar 9:45-19 så måste hålla mig mätt ett tag så har en liten låda med ristade nötter:)


Köttgryta

4-6 personer

• högrev, ett kilo - två kilo (gjorde på fransyska 1,6 kg)
• 2 paket bacon
• 2 lökar ( jag tog 2 stora rödlökar men går bra med gul)
• vitlök, ett par klyftor (tog 3 stora)
• buljong ( många tärningar är med mycket tillsatser men hade grönsaksbuljong som va knappt nått i)
• tomatpure, några matskedar
• morötter, 4-6 st
• rotselleri, 1st
• salt, peppar, kryddpeppar, oregano

1. Kaperstek baconen i en gryta. Lägg sedan åt sidan.
2. Skär bort de större fettpartierna på högreven och lägg åt sidan. Tärna upp köttet i mindre bitar. Bryn i baconfettet, lite i taget så allting får en fin stekyta.
3. Ta ur köttet och fräs hackad lök och vitlök i grytan.
4. Lägg tillbaka köttet igen och täck med vatten.
5. Lägg i några tärningar buljong.
6. Lägg det överflödiga fettet i ett durkslag av metall och sänk ner i grytan. Alternativt lägg det i tekulor, kokbara nät/ påsar eller liknande. (detta skippade jag då jag använde mig av annat kött med mindre fett)
7. Låt puttra på spisen i ca 1 timme.
8. Kasta sen fettresterna.
9. Skiva morötter och rotselleri i mindre bitar och lägg i grytan.
10. Klicka i tomatpuren och kryda efter behag.
11. Låt allt puttra ytterligare 30-60 min tills köttet är mört och rotsakerna har mjuknat.
12. Bryt det knaperstekta baconet i småbitar och lägg i grytan mot slutet.

Fler recept hittar ni på primalisten.com


Dag 2

Har nyligen kommit hem från jobbet, har en aning ont i huvudet men tror det mest är min nacke som spökar som vanligt för stramar hela vägen:( men annars mår jag bra ingen dipp än i humör eller nått;)
Vi gjorde ju en köttgryta igår och den blev supergod!!
För er som vill testa receptet så kommer det om någon minut:)
Eftersom det är några timmar kvar till middag så tog jag mig ett ägg och kaffe när jag kom hem så jag klarar mig lite längre:)

Huvudsaken till att jag nu 100% går in för det här nu är pga att när vi vägde in oss igår (vägde, mätte och tog före kort) så såg jag att jag låtit mig själv komma över en viktgräns jag hade sagt till mig själv innan att aldrig korsa igen men hade gjort det. Jag bröt ihop, besviken på mig själv att jag lät mig själv inte bry mig om vad jag åt.

That's it, no more!!


Dag 1, matlagning

Idag det första vi gör på utmaningsstarten är storkok så vi får några matlådor, gjorde egen majonäs som vi kommer ha att göra såser av, skirat smör, rostat nötter och min frukost för veckan:)

Första maträtten blev köttgryta som kokat i 2 timmar:)

Sen till frukost till mig har vi gjort bananpannkaka:)


"whole 30"

Detta är en utmaning de på Kalmar Crossfit har kört igång nu och håller på som det heter i 30 dagar. Jag tänkte att jag hänger på så äter Tim och jag likadant här hemma då jag behöver en reboot.
Denna utmaningen handlar om att strikt följa Paleo vilket betyder att man äter stenålderskost. Alltså du tar bort dessa saker ur din mat:
* baljväxter
* mejeriprodukter
* spannmål samt socker
* alkohol
 
Alltså du äter mest kött, grönsaker, nötter och ägg.
 
Så allt nu går ut på att få bort allt producerat ur kosten för att få bort sockerberoendet, detta kommer leda till väldiga humörsvängningar första dagarna och trötthet, en beskrev det som att hon va bakfull flera dagar.
Som tur är får jag dricka i alla fall en kopp kaffe om dagen så man känner sig som människa;)
Men ska bli intressant och se hur min kropp reagerar på detta, vissa rasar i vikt men måste se till att komma till gymmet lite nu för att få ut så mycket som möjlig av detta. 
Sen när du äter inte lika strikt paleo, lite mer vardaglig paleo så får du använda dig av grädde och socker men helst kokossocker. Nu som bas i grytor kan vi använda oss av kokosmjölk i mycket istället för grädde så detta känns inte som en stor grej då Tim och jag inte äter t ex pasta och ris normalt sätt men mejeriprodukter kan kännas av. Sen under december har man ju fått i sig onödigt mycket socker så kroppen kommer säkert skrika efter det första dagarna men detta ska gå för nu får det vara nog med viktproblemen och känslan av att inte passa i något!!
 
Let's go Crossfit Kalmar, nu kör vi.
 

RSS 2.0