Saffranskaka

Färdig på 45 min.

ingredienser

3 st ägg
2½ dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
50 g smör
1 dl mjölk
ett paket saffran (0.50 g)
1 msk ljus rom
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypa salt
smör och kokosflingor till formen
och florsocker pudring av kakan

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker vitt och riktigt poröst.
Smällt smöret tillsammans med saffran, rör i mjölk och rom, blanda det med äggsmeten.
Blanda vetemjölk, bakpulver och salt i en bunke och vänt försiktigt ner i smeten.
smöra och bröa en sockerkaksform med smör och kokosflingor och hälli smeten.
Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-30 min. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
Låt kakan svalna och sen vänder du den på en tallrik eller ett galler. pudra på florsocker.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0