Ökenblomman

Bokrecension nr. 4



Denna bok handlar om Waris som är en Somalisk kvinna som berättar om sin uppväxt och hur hon kom i från livet som en betydelselös flicka som bara ska giftas bort för kameler till en supermodell.
Det är en bra bok där man får en riktig inblick i hur folket lever i Somalia och deras religion och hur vanlig könsstympning är bland flickor där.
Det är en väldigt hemsk berättelse där man får följa hennes liv från en liten flicka till vuxen kvinna och hur olika liv hon levt.
Könsstympning är ett stort problem där nere och alla kvinnor tror att det är fullt normalt och ett måste i religionen att göra därför att de lyssnar på de religiösa ledarna för de kan varken läsa eller skriva.
Men könsstympning står ingenstans i koranen och därför inser hon hur fel dom levt i öknen och att kvinnor också är värda att leva.
Hela hennes resa började med att hon skulle bli bortgift med en gammal man av sin far, vilket hon verkligen inte ville så då rymde hon och efter det så händer det mycket i hennes liv som aldrig kunde anat.

Det är en bok som jag tycker alla ska läsa för att se hur illa kvinnor kan ha det pga religion som är styrd mer av männen.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0