BB creme eller CC creme?

Många undra säkert vad skillnaden är mellan dessa 2 olika krämer, då det finns så många olika märken och användningsområden.
Här kommer en liten snabb sammanfattning vad skillnaden är mellan dessa 2 produkter...

BB creme är den produkt som kom först ut på marknaden av dessa 2 produkter och är en förkortning av bl. a "Blemish Balm" och "Beauty Balm".
Denna kräm har återfuktande och vårdande egenskaper precis som en dagcreme och ger färg utan att täcka och kan fungera som en primer utan att du behöver använda fler produkter eller så kan du ha den under din vanliga foundation. Denna är inte täckande utan ger lyster, en naturlig vardagslook och en antydan av fdt samt SPF-skydd.
Har du torr hud är det bra om du använder dagcreme innan du applicerar BB crèmen.


CC creme  står för "Color correct" och är den uppdaterade version av BB crèmen som är mer täckande än den andra. Den återfuktar också bättre och innehåller högre SPF skydd och har du normal till fet hy kan denna ersätta din dagcreme, primer, SPF skydd samt fdt, alltså du klarar dig väldigt långt med bara en CC creme!
Alla hudtyper kan använda denna men du som har torr hy borde som med BB cremen använda ett fuktserum eller en skyddande primer under (Torr, känslig och aknebenägen hy).



Hoppas ni först lite mer vad de är bra för och vad du ska välja:)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0